Jump to content

Kršenje ovlasti posla zbog vlastite koristi


mladenm31

Preporučene objave

Pozdrav svima , molim Vas pomoć oko nasljedstva , gdje su 4 brata i svekrva prevareni nakon smrti svekra .

Dvije sestre su na ostavinskoj raspravi uzele svoj dio  , 1/7 i tako su svi dobili isto. Znači svekrva i 6-tero djece imaju jednak udio u nasljeđivanju , no , rečeno mi je da je svekrva trebala dobiti pola  , a djeca dijeliti drugu polovinu .

Što je istina , i po zakonu ispravno ? Došlo je do toga da nitko ne može raditi ništa bez suglasnosti njih dvije. Osim toga , uzimaju njenu penziju i dodatak na njegu a ne žive na adresi sa svekrvom . Sa njom smo muž i ja ( sin i nevjesta ) .

Da li je i to po slovu zakona ?

Unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav svima i hvala na odgovoru , no , kao što sam napisala u prvom postu ,"zavrzlama" ne bi bila da su samo dva problema.

Zato ću morati Vas ponovno zamoliti , kako početi rješavati probleme proizašle iz nesređenih odnosa u obitelji. Osobno , ne zanimaju me polja i nekretnine , kojih ima mnogo , jer smo muž i ja već u godinama i nemamo želju raditi na njoj . Samo želim pravdu.

Pok. svekar je još za života želio osigurati mog sina i nećaka koji je 2 godine stariji od mog sina ( preuzeo je obiteljski posao , ima farmu muznih krava ). Kraj kuće je parcela od 2 000 m2 koje je pokojnik usmeno ostavio njima. Građevinsko zemljište na kojem je želio da imaju gdje napraviti što žele. 

Također i u kući stan je ostavio mom sinu u kojem je živio do smrti , a donji kat bi trebao ostati bez promjene. U tom živi djever sa ženom i troje djece više od 24 godine.

Tu njegovu želju , zaove ignoriraju. Svekrva većinom leži u sobi , a one je dolaze vidjeti svaki dan ( udale su su blizu , 5 minuta hoda od kuće )... dolaze i odlaze kako žele , zapovijedaju kad se smije paliti bojleri , provociraju da bi izazvali svađe...

Toliko ima situacija koje one čine da nam zagorčaju život svakim danom. Ručak joj donesi oko 13 30 h do 15 00 h. Ostanu do 16 30 -17 00 h. Večeru od 19 00 h pa sjede sa njom u dnevnom boravku ili na balkonu do 23 00 h....i svaki dan tako. Nisu je okupale u wc ispod tuša nikad. Jetrve su je okupale prije godinu dana! Većinom je ja okupam tako da ispod nje stavim nepromočive plahte i  za oprati, male ručnike !

Od penzije joj nisu kupile ni šampon , ni komad odjeće , donesu po 1 bananu i ako je nije pojela , bace u smeće ...i tako sa svim namirnicama. 

Zamjenika je dan za noć. Ne daju tablete za spavanje Qpin od 25 mg , ali donesu pivu za ručak od koje zaspe... zato do jutra mene zove... plače da zašto je izbjegavam...

 

Molim Vas , kome da se javim zbog očiglednog zapostavljanja i uznemiravanja nas , jer je i ona uplašena njihovim ponašanjem i prijetnjama ???

 

Hvala , i oprostite na ovom opširnom upitu !

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na 06. 07. 2021. at 11:11, Borbena7 je napisao:

Neka svekrva Vas opunomoćio da joj preuzimate mirovinu, pa neka sama raspolaže sa svojim sredstvima.

Hvala na odgovoru i ujedno Vas molim jedan savjet vezan uz punomoć .

Vjerojatno bi svekrva i dala punomoć mom suprugu , svom sinu  , no , da li ona mora fizički biti u odvjetnika , ili možda je potrebno nekoliko svjedoka ( susjedi ), i pozvala bi javnog bilježnika da to bude po zakonu ispravno

Zahvaljujem

Na 06. 07. 2021. at 11:11, Borbena7 je napisao:

Neka svekrva Vas opunomoćio da joj preuzimate mirovinu, pa neka sama raspolaže sa svojim sredstvima.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 4 sati , mladenm31 je napisao:

Vjerojatno bi svekrva i dala punomoć mom suprugu , svom sinu  , no , da li ona mora fizički biti u odvjetnika , ili možda je potrebno nekoliko svjedoka ( susjedi ), i pozvala bi javnog bilježnika da to bude po zakonu ispravno

Ovisi kako bi se ta mirovina preuzimala. Ako se isplaćuje na njen tekući račun, tada bi trebali vidjeti sa bankom tj. kakvi su njihovi Opći uvjeti poslovanja po pitanju punomoći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Pozdrav svima i hvala na savjetima koji su mi bili od velike pomoći i dali su mi nadu da će se konačno nešto promijeniti ...

Ali , kao i uvijek u životu nije sve tako jednostavno kako bi trebalo biti.

Citiram svoj post jer su nastale nove, nepodnošljivo opasne situacije. Nazvala sam centar za socijalnu skrb i od njih dobila savjet koji planiram poslušati.

Zadovoljana sam (po prvi put !!!) radom istog centra koji mi je uništio zdravlje i obitelj prije pet godina. Žena koju sam poslušala do kraja,  oduševila me i ovom prilikom pozivam druge da pokušaju otići prvo na iskren i legalan način tražiti pravdu. Vjerojatno ga nećete dobiti, ali vrijedi pokušati.

Međutim, zanima me kako se takvi slučajevi rješavaju u praksi, odnosno može li centar zaista biti koristan kad utvrdi da su mi povrijeđena ustavna prava i koliki je postotak sličnih slučajeva došao do istine i smirio mene i mog muža i sina.? I napokon nas shvatili ozbiljno.

Unaprijed zahvaljujem na pomoći i ovaj forum je možda jedino mjesto gdje se čovjek može nadati da nije sve korumpirano i da postoje ljudi kojima mogu vjerovati.

uređeno: od Borbena7
Citiranje
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Molim Vas pomoć , inače ću završiti na psihijatriji !!!!

Prije svega zahvaljujem dragim ljudima na ovom forumu koji su se potrudili da mi objasne mnogo toga što nisam znala sa pravne strane. I nisam trebala čekati odgovor , nego unutar par sati bi se potrudili da mi laički objasne stručne pojmove. Zato sam se ponovno obratila sa povjerenjem i nadam da ću dobiti Vašu pažnju kao prije.

.  U obitelji imam zaovu koja radi na katastarskom sudu. Završila je srednju školu kao daktilograf. Uskoro će u mirovinu. Obzirom da to zanimanje više nije aktuelno , radi kao pomoćnica sudcima . Međutim , od početka se postavila kao da je Alfa i Omega pravosuđa i tokom godina slizala se sa policijom ( ipak živimo u malom mjestu dalmatinske zagore ) , i prije nekoliko godina od druge zaove kći zapošljava se u policiji , te time maltretiraju ostatak svijeta !!!

Zaova je ulazila u privatne stvari braće i direktno se miješala u njihove živote otvoreno i bez straha za svoj posao....tko ne plaća vodu , koga je policija zaustavila zbog nevezanog pojasa , tko kasni sa kreditom itd.... Špijun koji je servirao sve pokojnom svekru i svekrvi . Oni su držali kako ona sve to radi za dobrobit svih , no , možete zamisliti kuda je to dosezanje išlo...imala je moć tu toliku da su ostali ( 4 brata i njihove žene bili nevrijedni , pijanci , narkomani , ukratko - ološ ) , a ona djevica Marija , spsioc , moralna vertikala , uzor , štedljiva , prepametna...,ali pok.svekar nije bio baš uvjeren da je sve to skupa tako.

.   Nekoliko godina prije smrti tražio je od nje da neke nekretnine stavi na dva unuka , što je ona odugovlačila i umro je a želja je ostala neispunjena. Nećakinja koja je u policiji , čini iste nezakonite radnje i stvorile su pakao  ! Pitam se kako svemu tome stati u kraj. Umorna sam , i nisam jedina koja treba pravni savjet protiv njih dvije... obitelj je na izmaku snaga i psihički izmrcvareni !

Unaprijed zahvaljujem na pomoći...bilo što da učinim , biti će bolje nego ovo !!!

++

 

 

,

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija