Jump to content

Ostavinska rasprava , ugovor o dosmrtnom uzdržavanju


lg057

Preporučene objave

Poštovanje !

2002 g. umrla nam je majka i od tada je otac živio sam do 2008g. kad je obolio , tada mi dvije sestre i brat smo se složile da otac ode u starački  dom dok je treća sestra bila protiv i zahtijevala  da se brine o njemu . Posiječivali   smo oca išli k liječniku s njim povremeno ugoščivali  ga. Nedavno je otac umro i tada dolazimo do saznanja da je sestra 2009g. s ocem napravila darovni ugovor na sve nekretnine kojih je bio vlasnik da bi u 12mje. 2020g. raskinula darovni ugovor a zatim sklopila ugovor o dosmrtnom uzdržavanju na osnovu kojeg se uknjižila na očeve nekretnine ! Ja sestra i brat nismo znali da je sklapala ugovore i da se uknjižila na nekretnine  , mogu još navesti da je otac bio nepismen !

Zanima nas  dali se mora održati ostavinska rasprava , je li dosmrtni ugovor valjan  i dali imamo kakva prava na nekretnine našeg oca ?          Hvala                                                      LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na 29. 06. 2021. at 16:18, lg057 je napisao:

 Je li dosmrtni ugovor valjan  i dali imamo kakva prava na nekretnine našeg oca 

Sa formalno pravnog aspekta sasvim izvjesno da je isti ugovor udovoljio svim pravilima zemljišno knjižnog prava da bi se na temelju istog proveo upis prava vlasništva, no da li kod konkretnog ugovora postoje obilježja ništavosti glede mana volja, nedopuštene pobude, nesrazmjera u međusobnom davanju i sl. je stvar dokazivanja u parničnom postupku, čiji vam ishod ne može niko unaprijed reči. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija