Jump to content

Prekršajni postupak, liječenje


Someone 7

Preporučene objave

Poštovani, 

Hitno trebam savjet vezano uz prekršajni postupak. Vodi se protiv partnera kojem je pozvana hitna i policija radi zlouporabe droga te je tada pristao na dobrovoljno liječenje. Izjavio je policiji da me udario nekoliko dana ranije (što se i dogodilo nažalost, ali nisam htjela zvati policiju) te je nekoliko svjedoka potvrdilo modrice koje su vidjeli. Naravno pozvana sam na davanje iskaza kako bi se pokrenuo kazneni postupak, no nisam pristala na to jer ne želim da ga se kazneno goni već samo da ode na liječenje jer vjerujem da nije tada bio svjestan što radi. Tada mi je rečeno da će se pokrenuti prekršajni postupak i da mogu na sudu odbiti dati iskaz. Obzirom da dobrovoljno liječenje nije uspjelo, što je najbolje napraviti na sudu, dati iskaz ili odbiti? Ne želim mu traume dodatne, samo bih voljela da ode na liječenje, ali očito da dobrovoljno neće funkcionirati. Obzirom da imamo malenu bebu, bojim se zabrane prilaska, a ne bih voljela da ne može vidjeti bebu i slično. Znam da je jako kompleksna situacija, ali molim za savjet... Samo želim da se izliječi i da okrenemo novu stranicu i živimo normalno. Hvala unaprijed svima! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema ti se tu što pametno reći s pravne strane... Prekršajni sud mu može odrediti obavezno liječenje, ali da bi to mogao, moraš svjedočiti. Uz to liječenje, vjerojatno će ići novčana ili uvjetna zatvorska kazna. Zabranu može i ne mora odrediti, ovisi o sutkinji/sucu koji će voditi predmet. Možeš otići do sutkinje/suca, popričati prije rasprave i vidjeti kakav im je stav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru. Zvala me sutkinja jučer, pitala detalje na što sam odgovorila. Dobio je uvjetnu, u slučaju kršenja ide zatvorska kazna. Trebao je dobiti zabranu prilaska, no to sam zamolila da mu se ne daje. No što se mjere liječenja tiče, tu je rekla da nije u domeni Prekršajnog suda izricanje mjere liječenja što mi nikako nije jasno... Spomenula je da imam pravo to tražiti preko CZSS i da takve mjere eventualno određuje županijski sud. Koliko sam upućena, Prekršajni sud itekako može izreći mjeru pa mi nije jasno ovo. Možda je važno napomenuti da je on već liječen psihijatrijski i ima i dijagnozu koja nije vezana uz ovisnost. 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, sud mu je mogao izreći mjeru liječenja od ovisnosti, nema drugog suda koji bi mu to mogao izreći u ovom postupku.

Možeš kod njegovog liječnika izvaditi uputnicu za bolničko liječenje, pa pozvati hitnu i policiju kad se dovede u stanje koje zahtijeva liječenje (tu nije potrebno da je napravio ikakav prekršaj, samo da je pod utjecajem). To je vatrogasna mjera, ali nekad je dovoljna da se osobi da do znanja da se takvo ponašanje neće tolerirati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija