Jump to content

Otkaz i ugovor o školovanju


Barbok

Preporučene objave

Pozdrav! 

Sa poslodavcem sam potpisao 2010.ugovor o školovanju, konkretno na preddiplomski studij. Školu nisam dovršio, ostala je zadnja godina te bi me na osnovu ugovora poslodavac imao pravo teretiti za cjelokupni iznos školarine jer studij nisam dovršio na vrijeme. Moje pitanje je, da li na takve ugovore nastupa zastara?Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, Barbok je napisao:

Istog sam mišljenja no gđa pravnica mi kaže da nije tako obzirom da je u ugovoru navedeno da sam dužan vratiti iznos ako ne položim u roku. 

Hvala na uvidu u ugovor. 

Znači ovako, uistinu u ugovoru piše da ste ako ne završite školovanje u roku, odnosno ako ne date godinu za godinu, u obvezi izvršiti poslodavcu povrat svih uloženih sredstava na ime troškova školarine. Vi to dobrovoljno niste napravili, ali je zato poslodavac imao mogućnost prisline naplate duga u ovršnom postupku i to od dana dospijeća, a to bi bio dan kada ste trebali završiti u roku. Ovdje se primjenjuje opći zastarni rok od 5. godina, odnosno vrijeme od dospijeća u kojemu je poslodavac mogao tražiti prisilnu naplatu, a što je očito propustio. Tako da ostajem pri svom odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija