Jump to content

prekovremeni rad - kako dokazati


francoM

Preporučene objave

radi se o trgovackom lancu. necakinja je zaposlena kao prodavac, duze vrijeme upozorava poslodavca na nepravilnosti - prekovremeni rad u sezoni nije placen niti je dobila slobodne dane u zamjenu za te prekovremene. obicno se usmeno obeca svasta, a nikad ispuni. 

svaka blagajnica kod pocetka rada unosi svoju sifru (oib) kojom se registrira kao blagajnik te se vidi u sustavu po racunima, prijavi i odjavi iz smjene, da prikazani sati na platnoj listi i evidenciji sati koju poslovodja vodi ne odgovaraju odradjenom.

 

kako natjerati poslodavca na isplatu u novcu ili slobodnim danima? moze li se nekako zatraziti revizija sati unazad dvije godine te da se pisano usporedi s podacima u sustavu? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

nastavak ove sapunice: 

detaljan uvid u sate i raspored je pokazao da cura radi dva tjedna u mjesecu 43 sata tjedno, a druga dva 40. naravno da sati nigdje nisu prikazani, usmeni odgovor jest preraspodjela radnog vremena. 

drugi problem jest sto je nakon trazenja prava doslo do jedne vrste “osvete” poslodavca. naime, kako su svi prijavljeni na minimalac, da doguraju placom do tih jadnih 4000 kuna poslodavac im uplati 100 kn radnih rezultata, 100 kuna troskova prehrane, 100 prijevoza i 100 jos neke nagrade, ne znam tocno koje. svi u trgovini cijelog lanca na mjestu prodavaca imaju te dodatke u lipu jednake. ona je ovaj mjesec ostala bez tih dodataka, a mislim da joj nece ni ubuduce isplacivati.

sto sad? postoji li kakav propis prema kojem moze traziti ista od dodataka buduci da svi drugi redovno dobiju svoje?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija