Jump to content

Hrvatske ceste u katastru, ZK u privatnom vlasništvu


Miso

Preporučene objave

Pozdrav,

S namjerom sređivanja stanja u zemljišnim knjigama, a nakon sporazuma o diobi s dijelom drugih suvlasnika (jedan se ne protivi, ali i ne surađuje, u inozemstvu je i nije ga briga), shvatio sam da se ne mogu upisati na dvije čestice u ispravnom postupku (za sve druge čestice sam dobio pozitivno rješenje) jer su se njihovom dijelu (ne u cijelosti jer je na ostatku još uvijek ime moje pokojne majke) u katastru upisali Dubrovnik putevi ne znam ni od kada, sigurno od prije rata jer je ta cesta sada u nadležnosti Hrvatskih cesta. 

Kako mi je rekao odvjetnik, Općinski sud ne može odlučivati ako je u katastru država, iako je u zemljišnim knjigama nema, nego samo imena nas pet suvlasnika. Radi se o državnoj cesti 414 (Ston-Orebić). Zvao sam lokalnog geodeta i rekao mi je da to rješavaju Hrvatske ceste.

Molim za pomoć. Kakav je to postupak/elaborat da me izvlaste za te neke kvadrate, tko ga provodi, košta li me to nekih novaca i koliko je kompicirano/traje kako bih za ostatak kvadrata tih dviju čestica pokrenuo ispravni postupak, upisao se kao vlasnik i na kraju ih prodao? Sada mi sve izgleda kao kvaka 22.

Unaprijed zahvaljujem.

uređeno: od Miso
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 5 sati , Miso je napisao:

Kakav je to postupak/elaborat da me izvlaste za te neke kvadrate, tko ga provodi, košta li me to nekih novaca i koliko je kompicirano/traje kako bih za ostatak kvadrata tih dviju čestica pokrenuo ispravni postupak, upisao se kao vlasnik i na kraju ih prodao? Sada mi sve izgleda kao kvaka 22.

Moguće da ste u pravu. Isto bi mogle riješiti HC temeljem Zakona o cestama, pa čak kako opisujete da je to državna cesta, i bez naknade o izvlaštnju ali kako bi morali raditi parcelacijski elaborat i provesti sve kroz ZK i katastarski operat, uglavnom su indeferentni u ovakovim slučajevima jer iako imaju to pravo, nemaju obvezu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija