Jump to content

Izrada putovnice za dijete


Lanalufi

Preporučene objave

Ja I suprug smo razvedeni, obadvoje zivimo u inozemstvu. Da planiram djeci od 14 i 15 godina izraditi u Hr osobne I produziti odjavi boravka, da li trebam od bivseg supruga suglasnost( pisanu izjavu)? Jer za izrasu putovnica njihovih prije 5 Godina I odjavu iz Hr nisu me trazili njegov pristanak. 

Unaprijed zahvalna

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 15 sati , Lanalufi je napisao:

Da planiram djeci od 14 i 15 godina izraditi u Hr osobne I produziti odjavi boravka, da li trebam od bivseg supruga suglasnost( pisanu izjavu)?

Ako kao roditelji zajednički ostvarujete roditeljsku skrb, zahtjev za izdavanje osobne iskaznice podnosite osobno i zajedno kao roditelji. Iznimno, zahtjev za izdavanje osobne iskaznice djetetu može podnijeti jedan od roditelja, uz izjavu da će drugi roditelj osobnu iskaznicu osobno preuzeti. A ako je drugi roditelj spriječen osobno preuzeti osobnu iskaznicu, osobnu iskaznicu može preuzeti roditelj koji je podnio zahtjev, ali samo uz pisanu suglasnost drugog roditelja s potpisom ovjerenim kod javnog bilježnika ili nadležnog tijela, odnosno u konzularnom predstavništvu RH.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija