Jump to content

Svjedočenje o stvarnom stanju vlasništva čestice zemlje


Znam da ne znam

Preporučene objave

Stvarno stanje vlasništva čestice je 2/3 : 1/3 o čemu svjedoči i suhozid koji su davno izgradila braća. U zemljišniku je krivo upisano vlasništvo po pola. Kako ispraviti grešku ako drugi nasljdnik ne želi to priznati? Je li pisana izjava svjedoka vrijedi na sudu i nakon njegove smrti? Što izjava svjedoka mora sadržavati. Ove 2/3 godinama obrađujemo samo mi i svi okolo to znaju.

Pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
  • 2 tjedna kasnije...

U pitanju je izgleda testament u kojem piše na jednake dijelove i onda su se oni dogovorili kako podijeliti nekretnine. Navedena čestica je bila po tom dogovoru po pola, ali su kupili zajedno česticu do navedene i naknadno su se dogovorili da će jednom pripasti čitava kupljena čestica i dio ove koja je bila po pola. Na žalost nemam pisanog traga o tom dogovoru, ali imam svjedoke koji su gradili suhozid koji je bio dogovorena granica kako ne bi ovce zalazile u tuđe. To svi znaju, ali ti ljudi su u godinama i zato me zanima je li pisana izjava svjedoka vrijedi i nakon njegove smrti. Naime sadašnji vlasnik, iako mu je to sve poznato negira ovo jer je malo otiša na kvasinu. Njegovom sinu jedincu je isto sve ovo poznato pa ne bi još uložio tužbu u nadi da će mu sin biti pošteniji. Ipak smo rod

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija