Jump to content

Pravo služnosti - komunalna infrastruktura Grad Zagreb


gtr

Preporučene objave

Podrav,
molim za pomoć.
Vlasnik sam parcele u Zagrebu na kojoj bi se gradila manja stambena zgrada gdje bi bio i moj stan.
Parcela se nalazi u slijepoj ulici sa kompletnom komunalnom infrastukturom( plin,voda,kanalizacija,struja) te u ulici postoji jos 4 zgrade izgrađene 2009. godine.
Zgrade su legalne.

Osobe koje su gradile te zgrade imaju sklopljen ugovor sa gradom Zagrebom o financiranju uređenja građevinskog zemljišta tj. gradnje pristupne prometnice s pripadajućim objektima i uređajima komunalne infrastrukture za opskrbu pitkom vodom i odvodnju otpadnih i oborinskih voda, gradnje javne rasvjete, hortikulturnog uređenja te rješavanja imovinsko-pravnih odnosa. Prometnica ima građ. dozvolu i sve potrebne dokumente.
LINK
http://www1.zagreb.hr/zagreb/slglasnik.nsf/7ffe63e8e69827b5c1257e1900276647/9787cbcff21930a2c125755f004827b1?OpenDocument

Trenutne informacije su da su oni na sudu sa Gradom Zagrebom oko tog istog zemljišta/prometnice koja je jos uvijek ZK upisana kao privatna tj. isti vlasnici u sporu.

Moj problem nastaje da mi neke institucije ne žele izdati uvjete (voda, kanalizacija) da se moja parcela odnosno zgrada može spojiti na vodu i odvodnju u istoj toj ulici, plin je izdao uvjete  uz suglasnost sadasnjih vlasnika.
Kanalizacija je ucrtana u GIS-u odvodnje a voda nije koja postoji kao i sve instalacije.

Odjel za prostorno uređenje je izdao i svoje da moja građ. čestica ima osiguran pristup na spornu ulicu u skladu sa odredbama GUP-a te je nekategorizirana ulica.

Da li uopce postoji bilo kakva pravna osnova na koju se može pozvati da  mi moraju omogućiti priključenje na komunalije koje su uvjet za dobivanje građ. dozvole.

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija