Jump to content

Nekretnina


Sarunelo

Preporučene objave

Poštovani,uz moju obiteljsku kuću nalazi se mala ruševina(cca 30m2),koja je doslovno ruševina,pao krov,puna korova,nametnika, i kao takva uvelike ometa normalno življenje i utječe na vrijednost moje nekretnine. Vlasnici su državljani republike Srbije i tamo nisu bili 40 godina(mislim na svojoj nekretnini). Pokušao sam stupiti u kontakt sa njima,nisam uspio,čak sam angažirao odvjetnički ured u Beogradu,oni su im slali na adrese pisma,al niko nije preuzima preporučena pisma i uvijek su se vraćala. E sad moje pitanje,što ja po tom pogledu mogu napraviti,kako kupiti ako nemogu doći do vlasnika,dali mogu tužiti te vlasnike jer ja trpim probleme,od urušavanja neko može i nastradati. Dali postoji zakon u RH koji mene može zaštititi.Da možda krenem u tužbu,što da napravim,da obnovim tu nekretninu,...Hvala na odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Za početak se obratiti komunalnom redaru koji ima ovlasti narediti mjeru uklanjanja ruševne građevine, tj. ostatke zgrade, koja je izgubila svojstva zbog oštečenja ili nedostataka pojedinih dijelova, nije prikladna za uporabu sukladno svojoj namjeni, te se ne koristi više od 5 godina. U tome postupku rješenjem naređuje vlasniku građevine uklanjanje ruševine zgrade, određuje rok u kojem se ruševina mora ukloniti, te upozorava izvršenika da će se ako u određenom roku ne postupi po naredbi iz rješenja izvršiti uklanjanje putem treće osobe na odgovornost i trošak izvršenika.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija