Jump to content

Presuda po kojoj sam dužan platiti odvjetničke troškove


fensi

Preporučene objave

Poštovani,

Vlasnik sam obrta kojem se firma za upravljanje nekretnina obratila za posao na jednoj zgradi, posao je uredno odrađen ali nikad stanari nisu platili njima pa ni oni meni, Kako sam ja ispostavljao račun na navedenu firmu, nakon dvije godine neplaćanja sam otišao kod javnog bilježnika i on je pokrenuo ovrhu na navedenu firmu. Oni su se na to žalili i sud je presudio da oni nisu odgovorni za plaćanje tog računa već da sam ja trebao tužiti stanare zgrade. Oni ne osporavaju dug ali ja sad moram platiti 8000 kuna toj firmi i 1000 kuna sudskih troškova. Odvjetnik tvrdi da je to tako jer da smo mi krvie tužili, a kako bi ja mogao tužiti stanare kad sam račun ispostavio firmi a ne stanarima. Što mi je činiti, pomiriti se s greškom mojom ili pisati žalbu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko ja kužim da, tako je. Ukinuli su rješenje o ovrsi, jer da nema pravne osnove. Sud je utvrdio da je posao dogovoren sa stanarima, iako je rečeno da sam ja dogovarao posao sa firmom za upravljanje nekretninama. Stav suda je da sam ja tužio krivu stranu i da sam trebao tužiti stanare. A meni to nije jasno kako ja mogu tužiti stanare kad je posao dogovoren s firmom i njima je ispostavljen račun. Račun ta firma ne osporava, ali ga ne misle platiti jer njima stanari nisu platili. I zašto onda ja moram platiti njima odvjetnika ako je javni bilježnik donio krivu odluku? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam li ja pravo tražiti javnog bilježnika te novce, jer on je donio rješenje o ovrsi koje je palo na sudu? Ili on tu nema nikakve odgovornosti? Ja sam došao kod njega s tim računom i on je pokrenuo ovršni postupak, zar nije onda on trebao reći da se ta tako ne može?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na 09. 07. 2021. at 13:05, fensi je napisao:

Došao sam s računom kod javnog bilježnika i on je pripremio papire koje sam ja potpisao. Pretpostavljam da je to ovršni prijedlog koji sam ja ovjerio svojim potpisom. 

Teško je komentirati, da li možete što tražiti od JB kada ne znate što ste točno potpisali i na temelju kakve priče je JB donio to rješenje o ovrsi. U svakom slučaju, ne vjerujem u dobrovoljni povrat.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija