Jump to content

Cijelodnevna buka u dvorištu susjeda (100 decibela)


susjed056

Preporučene objave

Poštovani,

Imam problem sa novim susjedima. Ovdje su se doselili prije 3 tjedna i već imaju 15-tak prijava i dalje puštaju glazbu sa vanjskog zvučnika, ali već 2 dana to rade od 13 do 21h, na mobitelu uređaj za mjerenje buke kaže 100 decibela na ulici 4m od dvorišta gdje im je ogroman zvučnik. Inače odmah prekoputa ceste na 10m od dvorišta smo mi i još jedni susjedi, slijepa ulica sa nekoliko kuća na izlasku iz V.Gorice. 

Policija dolazi 1, pa opet 1h nakon što se moraju pozvati jer ovi i dalje puštaju, a kad policija ode oni se smiju. Zar im zaista policija nija napisala kaznu u 15 dolazaka iako grmi cijela ulica i u trenutku kad policija dođe i gase zvučnik tek kad vide auto parkiran ispred dvorišta. Policiji su odbili dati i osobne i nisu ih pustili u dvorište i policija je otišla. Nakon poziva ponovno policiji, na telefon su mi rekli da će doći samo ako budem svjedok. Što to znači, svjedok za buku ili?

Glazba je nekad od 22h do 3 ujutro i radnim danom, a zadnja 2 dana od 13h do 21h i to najjače što mogu. Dok glazba udara oni pijani ili što već viću i vrište. 

 

Ima li neka točka u zakonu na koju da se pozovem pri sljedećem pozivu policiji i kako da im policija zapravo da i kaznu? Mislim 15 dolazaka i ovi to i dalje rade, očito da nisu kažnjeni, a još su bahato i odvikivali policiji da šta hoće. Meni to izgleda kao da policija koja dolazi na očevid ne želi pisati ili se boji pisati kaznu ili nešto treće tipa da ne znaju svoje ovlasti.

 

Molim za pomoć, molim vas.

Isto tako, kad je policija došla prošli put oni su rekli da malo opet slave i da mi svi koji živimo preko smo luđaci i drogeraši iako mi osobno niti naši susjedi nemamo u životu ništa sa policijom. Znači policiji su govorili tipa, "šta nas zaje*?te" pa ovi preko su drogeraši i kurvaju se u kući, nisu normalni, ne daju nam da se malo zabavimo.

Još su u stanju službeniku reći kako smo drogeraši ili se bavimo čudnim stvarima iako uredno radimo u gradu i doma smo nakon posla i želimo mir i tišinu, a susjedi do nas su starija gospoda koja je u zasluženoj mirovini. Možemo li mi van pred policiju i tražiti da ih se zbog toga kazni jer je i policijac slušao što govore za nas. Hvala unaprijed.

uređeno: od susjed056
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

znači da će od vas uzeti Izjavu na zapisnik u svojstvu svjedoka u prekršajnom postupku, za prekršaj iz čl. 13.  Zakona o prekršajima protiv javnoga reda i mira, jer je po opisanom upravo taj prekršaj. Ukoliko postoiji bojazan da će počinitelji nastaviti s činjenjem prekršaja, on se može uhititi a sredstvo za reprodukciju muzike (sredstvo počinjanja prekršaja) može se privremeno oduzeti. 

Zovite na broj 192, a ukoliko budete nezadovoljni postupanjem policije možete podnijeti pritužbu MUP-u na postupanje policajaca. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija