Jump to content

Brzi otkaz zbog prelaska u dr.firmu-Hitno


anonimno

Preporučene objave

Poštovanje,

MOLIM VAS POMOĆ. HIITNO!

zAPOSLENA SAM ZA STALNO U MALOJ PRIVATNOJ FIRMI. U UGOVORU MI JE OTKAZNI ROK 15 DANA. NENADANO MI SE UKAZALA PRILIKA ZA PRIJALAZ NA BOLJI POSAO U DR.FIRMU VEĆ ZA 7 DANA, I NE ZNAM KAKO SADA NAPRAVITI NEKI IZVANREDNI ILI KAKAV VEĆ OTKAZ. KAKO BI ON TREBAO IZGLEDATI ? inače, imam jako dobre odnose sa sadašnjim poslodavcima i dobre uvjete rada, ali znam da zbog obima posla mi Oni ne bi mogli izaći u susret za otkazni rok. ŠTO DA RADIM? KAKO TREBA IZGLEDATI IZVONREDNI OTKAZ?

 

HVALAAAA....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Izvanredni otkaz ugovora o radu

 

Članak 114.

 

(1) Poslodavac i radnik imaju opravdani razlog za otkaz ugovora o radu sklopljenog na neodređeno ili određeno vrijeme, bez obveze poštivanja propisanog ili ugovorenog otkaznoga roka (izvan­redni otkaz), ako zbog osobito teške povrede obveze iz rad­nog odnosa ili zbog neke druge osobito važne činjenice, uz uvažavanje svih okolnosti i interesa obiju ugovornih stranaka, nastavak radnog odnosa nije moguć.

 

(2) Ugovor o radu može se izvanredno otkazati samo u roku petnaest dana od dana saznanja za činjenicu na kojoj se izvanred­ni otkaz temelji.

 

(3) Stranka ugovora o radu koja, u slučaju iz stavka 1. ovoga članka izvanredno otkaže ugovor o radu, ima pravo od stranke koja je kriva za otkaz tražiti naknadu štete zbog neizvršenja ugovorom o radu preuzetih obveza.

 

Mislim da prema ovom članku nemate pravo na izvanredan otkaz.jedina šansa vam je sporazumni otkaz ugovora o radu dogovorom sa šefom.

Otkazni rokovi i postoje da bi se zaštio i poslodavac s jedne strane i radnik s druge.Ako je s obziriom na vaš radni staž otkazni rok 15 dana, morate ga ispoštovati, naravno ukoliko se dogovorite za sporazumni pa možete odrediti bilo koji dan za prestanak radnog odnosa.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ma daj Maun ne piši svašta. Očito je da joj gori pod nogama...

 

Morate ispoštovati otkazni rok, a novoj firmi recite da se pravog radnika mora čekati i da ne možete okrenuti leđa tek tako starom poslodavcu(koji je , k tome, bio fer prama vama i imate korektne odnose). Sigurno će vas cijeniti zbog toga, a da ne kažem da ni tom novom ne bi bilo drago da ga ostavite "prako noći" radi novog posla. Neka čeka, a ako neće i bolje vam je ne ići tamo! :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Priznajem da je tvoj odgovor pristojniji nego moj, zato isprika.. no i jedan i drugi govore isto.

 

Dojadilo mi je već slušati o lošim poslodavcima, kad svi dobro znamo da je omjer nekorektih radnika njamaje 50:50 u odnosu na ove prije pomenute.

 

No slažem se uputa bi bila odradi pošteno otkazni rok te sporazumno raskini ugovor. Svaki poslodavac razumije da čovjek ide tamo gdje smatra da će mu biti bolje.

 

Pozdrav

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija