Jump to content

Otakz ugovora o kreditu


Jucca

Preporučene objave

Ne. Prilikom podizanja kredita je ugovorom dogovorena isplata rata administrativnom zabranom na placi. E sad posto je kredit tj. ugovor o kreditu otkazan, ne znam da li se adm. zabrana i dalje treba postovat ili mogu poslodavcu reci da prestane isplacati rate direktno sa plaće. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne. Nisam jos. To ce jos potrajati, pa bi skinuo adm. zabranu sa place, naravno ako se moze, da bi "oslobodio" placu a da se naplati jedna ovrha koja mi stoji duze vrijeme, i ovako bi se brze naplatila ista ta ovrha. 

Pitam ovdje, jer mi u banci nisu znali sa sigurnošću reci. U ugovoru stoji adm. zabrana, a isti je sad otkazan. 

uređeno: od Jucca
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bio sam gotovo godinu dana na bolovanju, u medjuvremenu nisam platio sve rate jer sam primao min sa HZZO pa se nije imalo od cega skidati. Ostalo je nesto duga, iako su se zadnje dvije rate ponovo pocele naplacivati jer sam se vratio sa bolovanja. Ipak su ponistili ugovor o kreditu. 

Moratorij i pocek mi nisu htjeli napravit kad sam isao na bolovanje. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pretpostavljam da nece. Ali ono sto me zanima je posto je ugovorom o kreditu definirana isplata rata kroz adm. zabranu, da li se ista ponistava posto je isti taj ugovor sad raskinut. 

Hvala vam puno na pomoci. Nisam bas na ti sa ovim, kao sto vidite 😁, a u bancii nisu znali reci. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, Jucca je napisao:

Ali ono sto me zanima je posto je ugovorom o kreditu definirana isplata rata kroz adm. zabranu, da li se ista ponistava posto je isti taj ugovor sad raskinut. 

Ako je uz ugovor poslodavcu od strane vjerovnika dostavljena i Vaš ovjerena izjava s kojom pristajete na pljenidbu plaće, tada je poslodavac dužan i dalje postupati. Provjerite što poslodavac ima od dokumentacije i tko mu ju je dostavio na provedbu, Vi ili vjerovnik. Ovdje nije sporan učinak ugovora, već da li je ta kako je Vi zovete administrativna zabrana isprava iz čl. 202. OZ.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija