Joksika objavljeno: 12. srpanj 2021. objavljeno: 12. srpanj 2021. Pozdrav svima! Imam par pitanja vezanih za dobijanje hrvatskog drzavljanstva. Verenik i ja planiramo da se vencamo. Naime, on ima hrvatski pasos(otac mu je Hrvat), ja imam srpsko drzavljanstvo. Oboje trenutno živimo u Srbiji a on je prijavljen na Nemackoj adresi. Koja je procedura nakon braka za dobijanje pasosa? Gde je najbolje odrzati vencanje? I koliko se ceka na dobijanje pasosa? Hvala! Citiraj
sivko odgovoreno: 13. srpanj 2021. odgovoreno: 13. srpanj 2021. Nema dobivanja državljanstva samim brakom a i ne živite u RH. drot13 1 Citiraj
ZokaP odgovoreno: 23. srpanj 2021. odgovoreno: 23. srpanj 2021. Pozdrav! Ja sam rodjena 88. godine u Srbiji. Majka mi je u vreme mog rodjenja imala hrvatsko drzavljanstvo i ima ga jos uvek, ali nema moj otac. On ima srpsko. Rodjen je u Srbiji. Svi njegovi i majcini su rodjeni i ziveli su u Hrvatskoj. Ja sam dobila drzavljanstvo, pretpostavljam, na osnovu oca, jer majka nije imala srpsko kad sam se ja rodila. Da li ima mogucnost da dobijem i ja hrvatsko drzavljanstvo? Hvala na odgovoru. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.