shtakor objavljeno: 13. srpanj 2021. objavljeno: 13. srpanj 2021. Pozdrav. Živimo zajedno u kući mojih roditelja od 2012. Djeca su nam rođena 2013. i 2014. On je 2014. digao kredit da dogradimo 2 prostorije u kući. Još otplaćuje taj kredit. Ja sam 2019. i 2020. digla 2 kredita za izgradnju kuće. Odlučili smo otići svatko svojim putem. Kako se gleda na tu kuću u koju još nismo preselili jer nije gotova? Ako je to bračna stečevina, a kredit za nju otplaćujem još idućih 13 odnosno 19 godina, da li mu moram isplatiti neki iznos? Također, imamo li pravo na alimentaciju, obzirom da će djeca ostati sa mnom? Hvala, lp Citiraj
Matrix odgovoreno: 20. srpanj 2021. odgovoreno: 20. srpanj 2021. Na 13. 07. 2021. at 23:27, shtakor je napisao: Ako je to bračna stečevina, a kredit za nju otplaćujem još idućih 13 odnosno 19 godina, da li mu moram isplatiti neki iznos? I kuća i krediti čine bračnu stečevinu, dakle, oboje polažete pravo na kuću u jednakim dijelovima, ali i obveze glede vraćanja kredita. E sad, problem po vas je što za banku postojite samo vi, što će reči da ste u obvezi vraćati kredit, a od bivšeg potraživati polovinu isplaćenog iznosa. Naravno, sve navedeno može biti i drugačije ukoliko se sporazumite. Na 13. 07. 2021. at 23:27, shtakor je napisao: imamo li pravo na alimentaciju, obzirom da će djeca ostati sa mnom Da Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.