Jump to content

Natječaj proveden protivno internom pravilniku, sankcija?


Spinn

Preporučene objave

Kolegica se javila na natječaj za zaposlenje u jednoj državnoj agenciji, i nekih mjesec dana od prijave samo je dobila obavijest da je natječaj zaključen i da je odabrana kandidatkinja koja je na testiranju imala najbolji rezultat.

Na njen upit zašto nije uopće pozvana na testiranje, a zadovoljava uvjete propisane natječajem, dobila je odgovor da je bilo puno prijava i da su na testiranje pozvani samo oni za koje je procijenjeno da su najbliže traženom profilu.

Kako ta kolegica ima poznanike u toj agenciji, zna da je internim pravilnikom o radu propisano da se svi kandidati koji zadovoljavaju uvjete moraju pozvati i sada razmišlja o prijavi inspektoratu.

No, brzim pregledom Zakona o radu, ne vidim u prekršajnim odredbama da je tako nešto kažnjivo. Što mi je malo i nevjerojatno. Prekršaj je zaposliti osobu koja ne zadovoljava uvjete, ali nije prekršaj postupiti protivno internom aktu koji regulira postupak zapošljavanja.

Što onda taj inspektor rada može utvrditi, da je prekršen pravilnik o radu, ali da sankcije nema?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 14 minuta, Spinn je napisao:

dobila je odgovor da je bilo puno prijava i da su na testiranje pozvani samo oni za koje je procijenjeno da su najbliže traženom profilu.

Njihova je obveza bila da utvrde listu kandidata prijavljenih na natječaj koji ispunjavaju formalne uvjete, te da ih potom sve upute na testiranje. Naime, samo ovako pozvani kandidat koji nije pristupio testiranju više se ne smatra kandidatom u postupku. Oni su ovako nezakonito isključili osobu iz natječajnog postupka.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija