Jump to content

Prava djeteta i oca i majke


Jurica Vu

Preporučene objave

Dobar dan!

Ovako imam pitanje! Naime moja bivša supruga želi da ja potpišem njoj dozvolu da našeg sina preseli u stranu zemlju ne želi ni reći koju i ukoliko ja ne pristanem kaže da će me tužiti ! 

Sad mene zanima ovo budući da ja redovno plaćam alimentaciju te se redovno vidjam s djetetom koje provede kod mene po tjedan nekad i dva tjedna u mjesecu jer bivša supruga kaže da budući da smo zajednički skrbnici nek i ja ga odgajam na čemu sam izrazito sretan o svemu tome je obaviješteno socijalno da djete provodi više vremena kod mene nego je sudski dodijeljeno i to na njezin zahtjev što je ona i priznala i potpisala izjavu u socijalnom to sam tražio da se zaštitom 

E sad ona odjednom traži da dijete ode s njom u stranu zemlju živiti na što ja ne pristajem i nisam u socijalnom dao suglasnost za to.

Receno je pošto se ne možemo dogovoriti u vezi toga da to mora sud odlučiti i ona je navodno pokrenula tužbu ja nisam još dobio poziv za sud još uvijek čekam jedini razlozi zbog kojeg ja ne želim da dijete ide van države živiti je to što prvo ovdje dijete ide u vrtić, steklo je prijatelje, ima užu i širu rodbinu ovdje s majčine i očeve strane naviklo je dijete na sve nas a ona tamo želi preseliti sama s njim a vamo dijetu ništa ne fali i mislim da nije dobro da dijete odseli van,  dali postoji mogućnost da dobijem skrbništvo ja ili da ona ipak odvede dijete u stranu zemlju  ne znam sam šta da mislim jer prvenstveno ja sam vojnik ne mogu van drzave ići tek tako svaki mjesec više puta da bih ga vidio i provodio vrijeme s njim a ni financijski to nebih mogao podnijeti s tim da  bi ispaštali uža i šira rodbina šta mogu očekivati na sudu ?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vaše je pravo da niste suglasni i da ste joj uskratili suglasnost. Tako da gospođa sada treba pokrenuti izvanparnični postupak, a u kojem će zatražiti da sud donese odluku o ovom pitanju i da sudska odluka zamijeni tu Vašu uskraćenu suglasnost. Sud će provesti temeljiti postupak i nakon toga će odlučiti što je u ovoj situaciji u najboljem interesu Vašeg djeteta. Prema tome, samo hrabro i na sudu branite svoje stavove ukoliko smatrate da je to za dobrobiti Vašeg djeteta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija