Jump to content

Prijava privremenog odlaska izvan Republike Hrvatske


Cro_gavran

Preporučene objave

Pozdrav,

Zanima me što je sve potrebno da se izvrši Prijava privremenog odlaska izvan Republike Hrvatske koji će trajati duže od godinu dana?

Prema onome što sam pronašao na stranicama MUP-a, dovoljno je doći s osobnim dokumentom i priložiti razlog odlaska, a ukoliko je privatne naravi (kao u mojem slučaju) imati napisanu izjavu o tome.

Međutim, teta na šalteru me vratila i rekla mi da moram imati prijavu boravišta u inozemstvu. Kako to nigdje ne vidim kao uvjet na stranicama MUP-a, zanima me da li me se riješila po brzom postupku jer je bio kraj radnog vremena ili postoji nešto što sam propustio?

Moj razlog odlaska je obiteljski. Žena mi je strankinja i plan nam je provesti sljedeće dvije godine u inozemstvu dok joj traje ugovor o radu, a potom vjerojatno vratiti se u Hrvatsku. Ja sam nezaposlen i ne ostvarujem nikakvo radno pravo ni u Hrvatskoj ni u inozemstvu. 

Konkretno, radi se o Poljskoj, dakle unutar EU.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 sati , sivko je napisao:

U navedenom nigdje nije navedeno kao uvjet obavljena prijava boravišta u stranoj zemlji, a upravo to me tražila teta na šalteru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija