Jump to content

ovrha - dopunsko zdravstveno osiguranje


senderos

Preporučene objave

Poštovani,

molim savjet.

Dobio sam prijedlog za ovrhu zbog neplaćenih premija dopunskog zdravstvenog osiguranja. 4  neplaćene premije plus obračunate premije do isteka police (još 7 rata), iako je polica raskinuta sad, u općim uvjetima vidim da postoji mogućnost naplate premija osiguranja do isteka police u slučaju raskida, i to ako je u osiguravateljnoj godini nastao osigurani slučaj. Bio sam jednom kod zubara ove godine pa to valjda smatraju osiguranim slučajem? 

Također prije prijedloga o ovrsi nisam dobio opomenu ni obavijest o raskidu - nema osobne dostave. Da li je osobna dostava opomene ilu obavijesti o raskidu uopće potrebna prije prijedloga o ovrsi?

U prijedlogu je naznačeno da ako platim u roku 15 dana neće mi se zaračunati neki troškovi bilježnika (cca 200 kn). To vrijedi i ako izjavim prigovor te ne platim do očitovanja o prigovoru (a u međuvremenu prođe tih 15 dana)?

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, Borbena7 je napisao:

Jeste sigurni da je otisnuto baš rješenje o ovrsi? Pitam, jer ako je tako, onda JB nije postupio po čl. 281. st. 1. OZ. Mada iz ostatka sadržaja Vaših objava baš proizlazi da je postupio sukladno ovom članku.

Dakle prvi list je obavijest, gdje stoji "u prilogu vam se dostavlja prijedlog za ovrhu.."

Drugi list je naslovljen "prijedlog za ovrhu na temelju vjerodostojne isprave općenito na imovini ovršenika", tu je pregled dugovanja - premije, broj police,

zatim malo ispod toga (na istom listu) je naslov "rješenje o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave", opet isti pregled dugovanja, na idućoj strani piše "određuje se ovrha", na dnu je pečat osiguravajućeg društva,

i zatim je još jedan list gdje piše "ovrhovoditelj traži trošak..., ali ako postupim sukladno obavijesti obvezan sam platiti samo glavnicu, kamatu i trošak obavijesti.

To je to?

Sad ne znam imam li kakvu osnovu za prigovor? Dug nije sporan, no osobno nisam primio opomenu, obavijest o raskidu...primili su roditelji u prizemlju koji mi to nisu dali, ja sam na katu (drugi stan skroz), tek sad kad mi je došla ova obavijest tražio sam kod njih dolje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, Borbena7 je napisao:

Ovdje još nije doneseno rješenje o ovrsi. Ono se donosi kao zaseban štambilj i u odnosu na njega se može uložiti prigovor. Ali prema ovome što navodite, nemate baš nikakav osnovani razlog za prigovor.

Mislite da nisu obvezni osobnom dostavom uručiti opomenu, raskid ugovora, neko upozorenje itd. prije prijedloga za ovrhu? Hvala Vam na ljubaznosti

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija