Jump to content

Placanje boravka u Domu za starije osobe Centar


Sandrina123

Preporučene objave

Pozdrav,

tata je dobio poziv prije par dana da dodje na informativni razgovor u gore navedeni dom, jer se prijavio prije cca 10godina- kada je dosao, informirali su ga da je od tog trena stanovnik doma. Nikakav period prilagodbe niti icega. Drugo- dobio je uputu da ode kod javnog biljeznika potpisati bianco zaduznicu na iznos od 50.000kn i da ce oni sebi sa njegove mirovine skidati iznos koji njima treba a ostatak ce mu dati. 
nije nista potpisao. 
Ono sto me zanima- da li je zakonom utvrdjeno da se smije traziti bianco zaduznica za placanje stanarine u domu? I postoji li odredjeni zakonski rok u kojem se covjek moze javiti kada dobije mjesto, ili to ovisi o svakoj ustanovi pojedinacno?

 

lp i hvala

Sandra 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Postovana, bila sam danas sa tatom u Domu i trazila sam primjer Ugovora kojeg bi sutra trebao potpisati, ako se odluci na to. Sporan mi je clanak 2 u kojem se navodi da otac mora poslati suglasnost u mirovinsko da se mirovina usmjerava na racun Doma i onda oni sebi uzimaju koliko treba za placanje a ostatak preusmjere njemu na racun. Ali nigdje se ne navodi iznos koji je potrebno uplatiti niti se navodi sto u slucaju da oni ne preusmjere ostatak na  njegov racun. Da li je ovakva formulacija Ugovora o medjusobnim pravima i obvezama pravno validna?

 

hvala puno

DOM ZA STARIJE OSOBE.pdf

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija