Jump to content

Rok za objavu rezultata javnih natječaja za prodaju/zakup


Katanac

Preporučene objave

Pozdrav. 

Lokalna samouprava je organizirala javni natječaj za osnivanje prava građenja na zemljištu u svom vlasništvu, radi izgradnje obiteljskih kuća. 

Radi se naime o davanju parcela u najam na 99 godina, s mogućnošću otkupa nakon 10 godina. 

Javio sam se na natječaj koji je završio 01.03.2021. na sjednici vijeća, "javnim otvaranjem" ponuda. Otvaranje nije bilo javno zbog epidemiološke situacije. 

Usmenim putem, telefonom, sam obaviješten da je moja ponuda načelno prihvaćena, da treba provjeriti sve dostavljena dokumente da su uredni pa će se na jednoj od slijedećih sjednica u idućih mjesec dana to formalizirati kroz odluke vijeća o potpisivanju ugovora sa nama i još jednom obitelji koja je prošla natječaj (samo dvije prijavljene obitelji na 5 parcela). 

U svibnju sam ponovno telefonski obaviješten da je moja ponuda potpuno prihvaćena, te da će se potpisivanje ugovora obaviti u prvom tjednu lipnja. Ni tada se ništa nije obavilo. 

Zanima me koji je zakonski rok za objavu rezultata ovakvih natječaja te na koja se sve pravila i zakone mogu pozvati u komunikaciji s lokalnom samoupravom. 

Jer ovo već budi oštre sumnje na manipulacije. Inače, ista lokalna samouprava je poznata kao transparentna i efikasna, ali sam im već dao i previše grace perioda. Vrijeme prolazi, cijene materijala divljaju iz dana u dan, u pola godine je gradnja kuće poskupjela barem 50%.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija