Jump to content

Podjela praznika

Preporučene objave

objavljeno:

Pozdrav,molim pomoc u svezi vidjanja dijeteta,podjele praznika. Po presudi otac ima pravo svaki drugi vikend,dan u tjednu,svaki drugi praznik(bilo koji),pa me zanima kada nastupe praznici i poklopi se neki blagdan,a dijete mora biti kod mame,da li je to tako ili se u tom periodu to ne racuna ciji je ciji blagdan tokom praznika?

odgovoreno:

Stvar dogovora, jer nije točno definirano presudom, pa se može dvojako tumačiti. Možete se dogovoriti da za vrijeme zimskih i ljetnih praznika nema viđanja s drugim roditeljem ili da ima, ali na način da tokom ovog razdoblja koristite blagdane. Osobno mi se čini prva opcija sretnije rješenje, a pogotovo ukoliko se praznici provode na udaljenoj lokaciji od drugog roditelja i slično. 

• 10 mjeseci kasnije...
odgovoreno:

Lp, imam pitanje. U presudi stoji “tijekom ljetnih praznika - 10 dana u srpnju i 10 dana u kolovozu, i to na način da će dijete s ocem provoditi parnim godinama prvih 10 dana u srpnju i prvih 10 dana u kolovozu, a neparnim godinama zadnjih 10 dana u srpnju i zadnjih 10 dana mjeseca kolovoza”. Dali to znaci da u periodu kada su prazinici, ravnamo se po skolskima iako je vrtic u pitanju, nema redovnog vidanja? Imamo svoj apartman i planiramo biti na moru svo vrijeme kada nije s ocem. Dali to negdje stoji,pise, na sta se mogu pozvati s obzirom da otac ima drugacije tumacenje? Dali postoji neko pravno obrazlozenje kako to vise ne bih stvaralo probleme. Unaprijed hvala i lp.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija