Jump to content

Podjela praznika


Deaaaa

Preporučene objave

Pozdrav,molim pomoc u svezi vidjanja dijeteta,podjele praznika. Po presudi otac ima pravo svaki drugi vikend,dan u tjednu,svaki drugi praznik(bilo koji),pa me zanima kada nastupe praznici i poklopi se neki blagdan,a dijete mora biti kod mame,da li je to tako ili se u tom periodu to ne racuna ciji je ciji blagdan tokom praznika?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Stvar dogovora, jer nije točno definirano presudom, pa se može dvojako tumačiti. Možete se dogovoriti da za vrijeme zimskih i ljetnih praznika nema viđanja s drugim roditeljem ili da ima, ali na način da tokom ovog razdoblja koristite blagdane. Osobno mi se čini prva opcija sretnije rješenje, a pogotovo ukoliko se praznici provode na udaljenoj lokaciji od drugog roditelja i slično. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 10 mjeseci kasnije...

Lp, imam pitanje. U presudi stoji “tijekom ljetnih praznika - 10 dana u srpnju i 10 dana u kolovozu, i to na način da će dijete s ocem provoditi parnim godinama prvih 10 dana u srpnju i prvih 10 dana u kolovozu, a neparnim godinama zadnjih 10 dana u srpnju i zadnjih 10 dana mjeseca kolovoza”. Dali to znaci da u periodu kada su prazinici, ravnamo se po skolskima iako je vrtic u pitanju, nema redovnog vidanja? Imamo svoj apartman i planiramo biti na moru svo vrijeme kada nije s ocem. Dali to negdje stoji,pise, na sta se mogu pozvati s obzirom da otac ima drugacije tumacenje? Dali postoji neko pravno obrazlozenje kako to vise ne bih stvaralo probleme. Unaprijed hvala i lp.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija