Jump to content

Septicka jama vodopropusna i zdenac sa pitkom vodom


Neny1

Preporučene objave

Dobar dan.

Molim vas da mi odgovorite dali postoji zakon u Hrv. o izradi septicke vodopropusne jame u neposrednoj udaljenosti od zdenca sa pitkom vodom i imovine susjeda.

Naime radi se o dva susjedna dvorista.

Na jednome-mome je pokriveni zdenac vec cca 45 godina sa pitkom vodom koja se koristi,

a na susjedovom dvoristu u udaljenosti cca 6m od navedenoga zdenca novi susjed je postavio 2 betonske vodopropusne cijevi koje je cijevima spojio sa njegovom kucom /u neposrednoj blizini cca 3m/ u svrhu izrade septicke jame.

Molim vas pravni savjet:

1. Dali je i kojim zakonom regulirana izrada septickih jama kod obiteljskih kuca na selu pogotovo u blizini izvora pitke vode u ovome slucaju moga zdenca koji koristimo?

2. Koja vrsta septicke jame /vodonepropusna-vodopropusna/ se treba propisanim zakonom napraviti i na kojoj udaljenosti od susjednog zdenca pitke vode koja se koristi.?(s obzirom da se iza svake kuce nalaze u duzinu velike povrsine zemlje).

3. Na kojoj udaljenosti od medje susjed moze raditi septicku jamu?

Hvala lijepa na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Odgovori na vaše pitanje bi postojali u Odluci o odvodnji otpadnih voda vaše JLS koju su trebali donijeti temeljem Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi  te Zakona o vodama. Tamo se pobliže opisuje što je septička jama i koje uvjete treba zadovoljavati, a sam smještaj iste određuje se u odredbama za provođenje prostornog plana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam najljepse na vasem odgovoru.

Molim vas samo jos jedan odgovor ako mi mozete pomoci a to je;

Dali je u tom-mom slucaju u vezi smjestaja susjedove septicke jame u blizini pitke vode nadlezan procelnik za komunalni sustav i prostorno planiranje u mojoj opcini ili netko drugi -- u zupaniji????

Problem je da ja nemogu sa svima mojim pokusajima pronaci odgovornu osobu u svim institucijama za navedeni problem sta je neshvatljivo.

Jos jednom hvala lijepa.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija