Jump to content

Vlasništvo djeda/pradjeda , ZKI bez OIBa


Stancl

Preporučene objave

Pozdrav 

Zanima me kako riješiti situaciju, naime nakon smrti majke ustanovili smo ja i brat da je kuća u kojoj je živjela u gruntovnici na internetu još uvijek na pradjeda sa tatine strane. Kao vlasnik se navodi Petar Mije Runović i naravno nema OIBa. 

Zanima me koji je postupak dokazivanja vlasništva, ostavinska rasprava, bilježnici, svjedoci i kako osigurati papire da sve bude uređeno. 

Lp 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mora se provesti ostavinska rasprava iza tog pradjeda...

Onda vam ide nasljednici pradjeda su njegova djeca a njihovi nasljednici njihova djeca...

Vasa majka bi nasljedila tj sada vi umjesto nje nekretninu samo ukoliko bi se po generacijama od pradjeda do vas ustanovilo da nema dr nasljednika tipa, ako je pradjed imao 4 djece.... pa sad trebate sve njih sazvati da vam se odreknu nasljedstva na ostavinskoj, a ako su oni umrli njihovi nasljednici, pa sve do vas... mora se zvati cjela rodbina ajde da laicki kazem... dakle pradjedova djeca pa njihova i sve do vas.... jedino ako je pradjed imao samo 1 djete pa to djete samo vaseg oca, onda vam nema tko smetati.... a ovako sviju morate zvati da dadnu izjavu tj ne vi nego biljeznik ce im slati poziv nakon pokretanja ostavinskog postupka

A zasto ste toliko cekali i jos drzite kucu upisanu na pradjeda... malo je zeznuto... zamislite da vi to ne sredite sada... i da vasa djeca moraju zvati cjelo obiteljsko stablo od sukundjeda na ostavinsku... takve stvari treba ranije rjesavati jer tko vam sad garantira da nece netko, naravno ako ih ima, od sunasljednika reci uzimam svoj 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija