Jump to content

Pristojba nije plaćena


Grabarić Imbra

Preporučene objave

U istom prijedlogu je postavljeno više zahtjeva, tako da se ima provesti više stvarnih prava a sve na istih nekoliko čestica (prijenos vlasništva, pa osnivanje prava služnosti i dr.).

A sve to je regulirano sporazumom stranaka, ovjereno kod javnog bilježnika i poslano u gruntovnicu, ali je stavljeno samo 50,00 kn biljega. Čitao sam da se svako stvarno pravo naplaćuje zasebno pa će biti više (npr. za uknjižbu prava vlasništva je 250,00 kn + ostalo). E sad, pošto je uz prijedlog poslano samo 50,00 kn biljega ne znam kako će sud dalje postupati - hoće li uoće razmatrati prijedlog, hoće li stranku pozvati da plati ostatak potrebne pristojbe ili je možda moguće da stranka sama ode na sud i raspita se koliko još mora platiti... 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prijedlog je u međuvremenu zaprimljen i u pregledu statusa predmeta piše: 

Bilješka o kretanju spisa: ZAPRIMANJE DODATNIH PODATAKA IZ ZAHTJEVA

Mislio sam da to ima veze s pristojbom pa sam nazvao sud i rekli su mi u pisarnici da predmet još nije nikome dodijeljen u rad i da ova bilješka znači nešto drugo.

Što bi moglo biti? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Može biti. 

A što mislite za pristojbu? Jel sud poziva da se uplati ili odmah odbacuje? Znam da je zk sud strogo formalan, nadam se da se to ne odnosi i na ovakvu situaciju s neplaćenom pristojbom. Nema mi smisla, jer stranka ne mora ni znati kolika je pristojba, a posebno kad se ovako prijedlog šalje poštom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija