Jump to content

kritika


anonimno

Preporučene objave

buduci da se moderiranje braniteljskog coska, po mojoj ocjeni, pretvorilo u proizvoljno i nekriticko brisanje pojedinih objava, poglavito onih u kojima se iznose misljenja koja se tamosnjim obitavaocima ne svidjaju, ali i koja su u skladu sa svim pravilima ovog foruma kao i svim zakonim rh te zbog cinjenice da se istom uredjivackom politikom istim onima kojima se gore opisane objave ne svidjaju dozvoljava da neometano provociraju, offtopicare, vrijedjaju itd drzim da ovakav legalis za mene osobno vise nije prihvatljivo mjesto za aktivno ucesce te se stoga iz istoga povlacim u cijelosti.

 

zalosno je da je jedan pravni portal koji je od svog osnutka njegovao i stitio svacije pravo na misljenje i izrazavanje na ovan nacin pretvoren u privatnu prciju grupice zainteresiranih pojedinaca ciji su osobni interesi proglaseni tabu-temom, a dozvoljene iskljucivo afirmativne objave cime je legalis konacno izgubio svaku vjerodostojnost i postao leglo jednoumlja.

 

molio bih da post objavite u knjizi gostiju, jer je prethodno bio objavljen na podforumu prekrsajno pravo.....

 

hvala!

 

 

 

 

 

 

navedeni post je pristigao na moj mail i u cijelosti ga prenosim ovdje...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Anonimno

 

@ svilena

 

slijed - knjiga gostiju, topic "kritika", pa preseli tamo kad procitas jer nema smisla registrirati se zbog jedne objave, a podforum knjiga gostiju je ionako read-only iz tehnickih, a ne uredjivackih razloga...

 

Citat:

 

A nick onoga tko se povlači s Legalisa je...?

 

 

 

moj nick ti vjerojatno nista nece znaciti jer sam, sudeci po datumu tvoje registracije, pod nickom objavljivao dok ti jos nisi niti bila na legalisu, a nakon toga sam presao u anonimne korisnike.

 

slijedom gore navedenog sve moje objave na ovom portalu, dakle i one koje su bile objavljene dok sam bio reg. korisnik, sada nisu vezane uz odredjeni nick vec stoje kao anonimne objave.

 

medjutim, mislim da za moju kritiku nije od znacaja moj nick, bitno je samo da sam (sada bivsi) korisnik legalisa.

 

nadalje, jos zalosnije od prve kritike je sto se objave i u ovom topicu brisu bez obzira je li rijec o cenzuri ili autocenzuri, pa je tako nestala i objava moderatora braniteljskog coska koja je u punom sjaju potvrdjivala sve navedeno u mom prvom postu pri cemu ne mislim na izravne i osobne uvrede koje me ni najmanje ne diraju niti predstavljaju problem, vec na demonstrirani moderatorski stav.

 

no sto je - tu je, pozdrav i sretno.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ovako..

 

da mi lijepo skratimo cijelu ovu pricu i razjasnimo neke stvari za koje netko misli da zna (jer vidim da se traga..)..

 

tko cita, taj i vidi, da objava/postova anonimnih osoba koje su pisale u braniteljskom cosku ima vise, nije samo jedna te ista osoba u pitanju (a sto se moze vidjeti i iz zadnje zakljucane teme) i to nije ovaj anonimac koji je ovdje ostavio svoj zadnji post, doduse posrednim putem, ne osobno..

dakle, poznat mi je, aktivno je sudjelovao na prometnom i prekrsajnom pravu i kaznenom pravu i mogu reci da ce se osjetiti njegov odlazak u davanju kvalitetnih odgovora..

poznato mi je i da je branitelj, da je odlikovan, da je bio na liniji a ne iza nje, i nije nikakav "petokolonas" i sl. kako je okarakteriziran..

 

nadam se da je ovim znatizelja pojedinih korisnika (registriranih i onih drugih) zadovoljena, neke nejasnoce razrijesene

pa ovu temu u dijelu "otkrivanja identiteta" mozemo smatrati zavrsenom, dok ona i dalje ostaje otvorena za moguca pisanja biti samoga posta - kritika

 

p.s.

buduci smo kao urednici i moderatori duzni stititi privatnost svakog korisnika foruma, bio on anonimac ili registrirani, ovo je jedini nacin da u konkretnom slucaju isto i ucinimo..

 

jednako, s obzirom na osobno poznanstvo s anonimcem, ne zelim komentirati njegov post da ne bi doslo do eventualne sumnje po pitanju moje pristranosti..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

moj nick ti vjerojatno nista nece znaciti jer sam, sudeci po datumu tvoje registracije, pod nickom objavljivao dok ti jos nisi niti bila na legalisu, a nakon toga sam presao u anonimne korisnike.

 

...bitno je samo da sam (sada bivsi) korisnik legalisa.

 

Ad 1) Ne sjećam se da smo skupe ovce čuvali, ali dobro...

Ad 2) Datum registracije nije pokazatelj koliko je netko dugo na Legalisu.

Ad 3) I objavljivanje pod "anonimno" je korištenje Legalisa pa smatram da ste i dalje korisnik.

Toliko, hvala! I Vama sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vjerojatno postoji razlog njegovog skrivanja iza zida anonimusa, što me uopće ne čudi kada uzmemo u obzir njegovo ekscentrično, bahato i bezobzirno ponašanje, pogotovo na forumu branitelja gdje je uvijek kontrirao provokativnim postovima (ne samo on, već i neki drugi anonimni) pri tome posredno i sa očitom namjerom da se vrijeđaju branitelji i kroz agresivno nametanje svog mišljenja, pri tome ne poštujući ničiju čast u čemu su izazvane burne reakcije ostalih. Stoga je iz njegovih odgovora (kojom prigodom nije u stvari ništa korisno rekao, već se samo uključivao u temu i zachatavao) uočljiva pravnička da tako kažem "zrelost" i iskustvo kao i poznavanje pravne materije. Kada se povukao iz foruma Prava branitelja počeo je po braniteljima i meni pljuvati i po Prekršajnom i prometnom pravu pa sam to uklonio, a na kraju je završio u knjizi gostiju i to indirektno.

Uostalom, ostat će on na portalu Legalis i čitati te se katkad uključivati (u to sam siguran) zbog potrebe za nametanjem svojeg mišljenja koje katkada možda i može biti "ispravno", iako se do sada baš to i nije primjetilo na forumu Prava branitelja.

 

Uostalom, ako kaže da je pravnik, onda je morao pretpostaviti da će svojim izjavama u braniteljskom forumu koji je evidentno osjetljiv zbog specifične problematike morao znati da je samo zadiranje u probleme branitelja svojim "podbadanjem" otvaranje Pandorine kutije te je svojim "dolijevanjem ulja na vatru" samog sebe diskreditirao (možda je i svjestan da je pogriješio), a sada izjavljuje da se povlači te pri tome ostavlja svoj trag nezadovoljstva usput pljujući po onima koji nisu bili zadovoljni njegovim pisanjem te sa mnom kao moderatorom :fuckam: jer sam otvoreno stao u obranu braniteljske populacije.

 

Da ima i malo poštivanja prema osobama koje poznaje i koje ne poznaje na Legalisu ne bi ovako nepromišljeno i neozbiljno postupao.

 

Na kraju, nitko mu ne brani da se uključuje u diskusiju ako će pri tome korisnim savjetima pomoći braniteljima koji pokušavaju ostvariti svoja prava, a ne "bockati" i zachatavati forum neozbiljnim ili iritirajućim postovima.

 

Možda će Vam moj stav prema njemu i njegovim anonimnim istomišljenicima djelovati poprilično "grubo, sirovo" te netolerantno, ali ja osobno smatram da se na drugi način i nepotrebnim piskaranjem i dubljim ulaženjem u tu temu neće postići ništa, odnosno rješavanje ove diskusije će biti "traljavo" i neučinkovito.

:coffe:

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovu poruku svrstavam pod razno, pod ovaj naslov kritika, a vezano za zaključavanje teme Napoleon i Molba. Ako se je netko uvrijedio- ispričavam se, ono je ipak bila MOLBA, a ne prozivanje. Glede zaključavanja, meni je važno da mi misli i stavove u glavi nitko ne može zaključati. Na sve drugo sam-bez komentara.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nitko vam ne brani komentar niti slobodu misljenja, ali se od vas ocekuje postivanje pravila foruma koja kazu da svoj komentar na rad osoblja foruma ili slicno ne objavljujete bilo gdje, vec na odredjenom mjestu, predvidjenom za te komentare.

 

Zato i postoje podforumi koju su uze tematski odredjeni. Inace bi ovo bio kupus prve klase. Medjimurski ili licki, biraj!

 

Potpuno se slazem s Xsarom i onim sto je napisala u zakljucanim temama.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija