Jump to content

nerazvrstane ceste u privatnom vlasništvu

900years&2hearts

Preporučene objave

Pozdrav,

pošto je Zakonom o cestama uređeno da nerazvrstane ceste ne mogu biti u privatnom vlasništvu, a postoje ljudi kojima je zemljište oduzeto i na njemu napravljena cesta a da nikada nije plaćeno, otvaram temu za iskustva vlasnika koji imaju u vlasništvu (a biti će izbrisani u korist jedinica lokalne samouprave) nerazvrstane ceste.

Da li ste bili kod odvjetnika

Da li ćete tužiti za naknadu

Je li netko već pokrenuo postupak i dokle se stiglo

Ima li već kakva sudska praksa

Ima li borba smisla

Mojoj obitelji je u postupku nacionalizacije uzeto zemljište i nije plaćeno, a na njemu je napravljena nerazvrstana cesta. Dolaskom Hrvatske, predali smo zahtjev za naknadu oduzete imovine, i to naknada nam je odbijena s obrazloženjem da nam vraćaju česticu (već je cesta bila izgrađena) u vlasništvo. Sada će se na to upisati jedinica lokalne samouprave bez ikakve naknade, a temeljem Zakona o cestama, jer mi u stvari nemamo vlasništvo prema zakonu. Da li imamo pravo na kompenzaciju u našoj državi ne zna ni Bog otac, pa mislim da nam je nada proći Hrvatske sudove i doći do Europskog suda. Ne mogu vjerovati da se baš tako može uzeti bez da se ikada išta plati. Ponavljam, 1997. je vraćena čestica s već izgrađenom cestom, što nije naša krivica. S tim obrazloženjem su nas odbili za naknadu oduzete imovine. Ako netko ima nešto pametno savjetovati na ovu temu, slobodno neka se javi.

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija