Jump to content

Uznemiravanje preko interneta i ucjena


daster

Preporučene objave

Dobar dan. 

Već neko vrijeme jedna osoba me bombardira porukama preko interneta, te me zove na moj broj, ali ne s osobnog broja. Širi laži i klevete, i pokušala me ucjeniti time da će poslati određene videe mojoj obitelji, ali za to ta osoba nije tražila novac. 

Ta osoba se nalazi u drugoj zemlji.

Znam identitet te osobe te njen osobni broj mobitela. Također, imam screenshotove poslanih poruka, međutim poruke su poslane s fejk profila i fejk e-mail adresa, i brine me da se neće moći dokazati da je te profile napravila ta osoba, jer znam da su e-mail adrese napravljene tako da su iz neke totalno druge zemlje od ove u kojoj se spomenta osoba nalazi. 

Screenshotovi su stavljeni u dokument i poslani policiji, međutim trenutno nema odgovora. Zanima me koji je vaš prijedlog za daljni postupak. Ne znam da li se isplati dizati tužbu protiv te osobe, jer kao što je prije spomenuto, ta osoba je iz strane zemlje, a profili i mail adrese su iz nekih totalno dugih zemalja i ne znam da li se njima uopće može dokazati da ih poslala upravo ta osoba. 

Lijep pozdrav

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija