daster objavljeno: 11. kolovoz 2021. Dijeli objavljeno: 11. kolovoz 2021. Dobar dan. Već neko vrijeme jedna osoba me bombardira porukama preko interneta, te me zove na moj broj, ali ne s osobnog broja. Širi laži i klevete, i pokušala me ucjeniti time da će poslati određene videe mojoj obitelji, ali za to ta osoba nije tražila novac. Ta osoba se nalazi u drugoj zemlji. Znam identitet te osobe te njen osobni broj mobitela. Također, imam screenshotove poslanih poruka, međutim poruke su poslane s fejk profila i fejk e-mail adresa, i brine me da se neće moći dokazati da je te profile napravila ta osoba, jer znam da su e-mail adrese napravljene tako da su iz neke totalno druge zemlje od ove u kojoj se spomenta osoba nalazi. Screenshotovi su stavljeni u dokument i poslani policiji, međutim trenutno nema odgovora. Zanima me koji je vaš prijedlog za daljni postupak. Ne znam da li se isplati dizati tužbu protiv te osobe, jer kao što je prije spomenuto, ta osoba je iz strane zemlje, a profili i mail adrese su iz nekih totalno dugih zemalja i ne znam da li se njima uopće može dokazati da ih poslala upravo ta osoba. Lijep pozdrav Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 12. kolovoz 2021. Dijeli odgovoreno: 12. kolovoz 2021. Koliko je vremena prošlo od prijave policiji? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
daster odgovoreno: 12. kolovoz 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 12. kolovoz 2021. Otprilike tjedan dana. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 12. kolovoz 2021. Dijeli odgovoreno: 12. kolovoz 2021. To je prilično kratko vrijeme, tako da ćete se morati strpjeti i eventualno prikupljati nove dokaze koji Vam idu u prilog. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
daster odgovoreno: 12. kolovoz 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 12. kolovoz 2021. (uređeno) Hvala na odgovoru. Što se tiče podizanja same tužbe, dali će policija kazneno goniti to osobu po mom prijedlogu ili ću osobno morati podizati tužbu? S obzirom da ta osoba s ucjenom nije tražila novac od mene. uređeno: 12. kolovoz 2021. od daster Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 14. kolovoz 2021. Dijeli odgovoreno: 14. kolovoz 2021. Na 12. 08. 2021. at 19:46, daster je napisao: Što se tiče podizanja same tužbe, dali će policija kazneno goniti to osobu po mom prijedlogu ili ću osobno morati podizati tužbu? S obzirom da ta osoba s ucjenom nije tražila novac od mene. To će Vam policija sama javiti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.