matejbiskaha objavljeno: 16. kolovoz 2021. Dijeli objavljeno: 16. kolovoz 2021. (uređeno) Pozdrav, PU Ploče mi je dodjelilo kaznu zbog isteka vozačke 1000kn i dodatno 500kn zbog ne drzanja propisanog odstojanja od drugog auta. Kada me je policajac zaustavio, rekao je da sam vozio 74 km/h, a da je ograničenje 50 km/h. Iako sam bio iza kamiona i iako nisam nigdje vidio radar. Mislim da je blefirao Kada sam mu rekao situaciju, da znam koliko je ograničenje jer blizu zivim. Vozim ženu i troje male djece. Da mi je istekla vozačka, ali da kako sabor propisuje, vrijedi 30 dana nakon proglašenja kraja pandemije. Čovjek je otišao do kombija. Vratio se za pola minute, vratio mi dokumente i rekao, hvala, sretan put.. Naravno da me je kazna poslije iznenadila. Što mi predlažete činiti? Žalba uz objašnjenje? Hvala uređeno: 16. kolovoz 2021. od matejbiskaha Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Iustitia_ZD odgovoreno: 16. kolovoz 2021. Dijeli odgovoreno: 16. kolovoz 2021. što se tiče vozačke to ste u pravu. ona vrijedi u RH i najkasnije 30 dana od kraja epidemije dužni ste podnijeti zahtjev za izdavanje nove. tu ćete pisati prigovor sudu i pozvati se na članak 222.a stavak 1. ZSPC. što se tiče nedržanja razmaka, teško da ćete to moći osporavati obzirom da je riječ o osobnom opažanju policijskog službenika. možda je policijski službenik blefirao za brzinu, ali obzirom da za istu niste kažnjeni, sada nije ni bitno. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
matejbiskaha odgovoreno: 16. kolovoz 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 16. kolovoz 2021. Hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 17. kolovoz 2021. Dijeli odgovoreno: 17. kolovoz 2021. prije 11 sati , Iustitia_ZD je napisao: što se tiče nedržanja razmaka, teško da ćete to moći osporavati obzirom da je riječ o osobnom opažanju policijskog službenika. Točno vidio je.A čime je odredio brzinu vozila a time i izračunao potreban razmak?Ili je odoka znao kolika je udaljenost između vozila? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
matejbiskaha odgovoreno: 17. kolovoz 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 17. kolovoz 2021. Zato sam i mislio napisati podatak da mi je rekao tocnu brzinu, kako bi mozda opravdao žalbu i očito blefiranje.. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Iustitia_ZD odgovoreno: 18. kolovoz 2021. Dijeli odgovoreno: 18. kolovoz 2021. prije 20 sati , sivko je napisao: Točno vidio je.A čime je odredio brzinu vozila a time i izračunao potreban razmak?Ili je odoka znao kolika je udaljenost između vozila? odokativno je procijenio "potreban razmak koji ne ugrožava sigurnost prometa", kako to i piše u čl. 109. ZSPC. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 18. kolovoz 2021. Dijeli odgovoreno: 18. kolovoz 2021. "Mogao" je i odokativno i izmjeriti brzinu.Ako vozim metar-dva iza kamiona ne možeš me ni vidjet.Možeš, ako dolazimo iza zavoja na ravnicu ali opet moraš bit na "dobroj" udaljenosti da vidiš prekršaj i da me pravilno zaustaviš,osim ako nisi zaustavio obojicu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Iustitia_ZD odgovoreno: 18. kolovoz 2021. Dijeli odgovoreno: 18. kolovoz 2021. Klasična priča za prigovor, pa onda kome sudac više vjeruje.... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.