Marek11 objavljeno: 17. kolovoz 2021. Dijeli objavljeno: 17. kolovoz 2021. Pozdrav. Zanima me da li stan koji je kupljen prije sklapanja braka može biti bračna stečevina s obzirom da sam ja u istom više od 30 godina, te sam sa suprugom dijelila sve troškove održavanja... Nadalje, zanima me da li se vlasništvo stječe upisom u zemljišne knjige ili danom sklapanja kupoprodajnog ugovora. Stan je kupljen prije sklapanja braka dok je sam upis vlasništva u zk učinjen za vrijeme braka. Radi li to kakvu razliku vezano za bračnu stečevinu? Unaprijed hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 17. kolovoz 2021. Dijeli odgovoreno: 17. kolovoz 2021. Predmetni stan nije kupljen za vrijeme trajanja braka, pa ne predstavlja bračnu stečevinu. Ali kako spominjete održavanje i ulaganje u isti, tako imate pravo tražiti povrat uloženog u zasebnom sudskom postupku. Naravno u tom postupku ćete morati dokazati svoje tvrdnje o ulaganju. Marek11 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Marek11 odgovoreno: 18. kolovoz 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 18. kolovoz 2021. Hvala na odgovoru. Pretpostavljam da to što sam čistila, kuhala i peglala dok sam uz to radila bolje plaćeni posao od muža ne mogu nikako nadoknaditi. Čini mi se da bih bolje prošla da sam bila samo kućanica. Sve mi je to valjda skupa životna lekcija. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.