Jump to content

Rok za poništenje javnog natječaja


aurora03

Preporučene objave

Poštovani,

zanima me koji je rok za poništenje javnog natječaja za prijam u službu u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi. Ako ja dobro čitam, prema Zakonu o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, čl. 24, st. 5, rok je 60 dana od zadnjeg dana prijave na natječaj? Što ako se natječaj poništi nakon tog datuma?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako nema žalbenog postupka, prije zapošljavanja. Dakle natječaj je proveden, testiranje provedeno i donešeno rješenje o prijmu - nema žalbe te je rješenje  postalo izvršno, međutim odabarani kandidat još nije zaposlena, a natječaj se onda nakon više od 60 dana poništi prije nego je osoba počela raditi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Dakle, donešena je odluka o djelomičnom poništenju natječaja 7 mjeseci nakon obajvljenog natječaja s obrazloženjem uštede (nekoliko mjeseci iza zakonskog roka od 60 dana), a na temelju odluke rješenje o poništenju izvršnog rješenja, sve izdano isti dan, dakle 7 mjeseci od natječaja i 3 mjeseca nakon izvršnosti rješenja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne. Odluka je donesena debelo nakon isteka roka za poništenje natječaja. Članak 24.st.5 Zakona o službenicima...kaže da se natječaj može poništiti u roku 60 dana- meni nije logično poništenje natječaja nakon izbora i izvršnog rješenja i još sa istekom roka od skoro 6 mjeseci? Na odluku nema pravo žalbe, ali na rješenje o poništenju donešeno na temelju te odluke ima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mene zanima isto. Naime, dobio sam Rješenje o prijemu u službu u svibnju i od tada cekam. Konstantno ispitujem, medjutim, odgovor je da je sve na cekanju i da cu znati na vrijeme. Kakva logika kad je vrijeme davno proslo. Da znam odgovor da ili ne, nastavio bih dalje, a ovako svaki dan mogu me pozvati i reci kreces tad i tad i tako vec gotovo 4 mjeseca. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija