Jump to content

Klima uređaj na fasadi apartmanske zgrade

Svrcolina

Preporučene objave

Poštovani, 

molila bih savjet i naputak. Nalazim se u apartmanskom naselju Gajac (otok Pag) gdje imam apartman na prvom katu i zajednički smo povezani u nizu s drugim apartmanima. Naime, susjed je bez moje suglasnosti i  ostalih suvlasnika ugradio klima uređaj u svoj apartman na način da se vanjska jedinica njegove klime nalazi na zidu, s ulične strane, koji je zajednički zid s mojom spavaćom sobom kako bi njemu bila lakše dostupna i pod nadstrešnicom od ulaza u njegov apartman. Problem je što vanjska jedinica vibrira i proizvodi zvuk koji ja čujem također u obliku vibracija i buke u svojoj spavaćoj sobi.  Na moje molbe i apel na dobrosusjedske odnose da istu ukloni, gdje sam ponudila da platim troškove premještanja vanjske jedinice, dobila sam ' zalupljena vrata' i odgovor da neću njemu ja određivati gdje će on klimu postaviti. Dakle, daljnjeg dogovora sa susjedom nažalost nema ni razumijevanja. Vanjska jedinica je smještena na zajedničkoj fasadi, koja je nedavno obnovljena a sada narušena i izbušena, a na zidu koji graniči s mojom spavaćom sobom i točno iznad naših glava gdje spavamo.  Naš krevet se nalazi točno uza zid na kojem je klima, a budući da je soba mala nemamo prostora za promijeniti raspored da bi stavili krevet na drugu stranu zida, a bojim se da to ne bi puno pomoglo budući da kad je uključena klima proizvodi buku i vibracije koju čujemo u cijeloj prostoriji. Pozvala sam dotičnog susjeda da se i sam uvjeri međutim on mi je bezobrazno odgovorio da je to buka 'jednog frižidera'. Pitam se da li sam primorana podnositi zvuk ' frižidera' u sobi u kojoj spavam, koja proizvodi buku i vibracije 24 sata tijekom ljetnih i vrućih mjeseci kakvi su ovih dana. Iako nemamo nazive oznake ulica, već samo oznake apartmana, klima se nalazi na fasadi zgrade s ulične strane gdje se nalazi stepeništa za ulaz u apartmane. Prilažem i fotografije kako bi imali bolji uvid.

Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima i savjetima.

FOTKA 2 KLIMA.jpg

FOTKA 1 KLIMA.jpg

FOTKA 4 KLIMA.jpg

FOTKA 3 KLIMA.jpg

Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Napravi novi...

Važna informacija