Jump to content

Uzurpacija dijela morske obale


Luda Mama

Preporučene objave

Poštovani, tema je vječna, ali molim mišljenje na osnovu važećih propisa. Naime, došavši na dio naše lijepe obale, bila sam neugodno iznenađena primijetivši kako obala koja se prostire ispod šetnice, postaje nedostupna. Naime, dosta dug dio obale je nepristupačan u dijelu na kojem su izgrađene vile oko kojih je uređena vegetacija (vrlo lijepe okućnice), ali i ograde koje pristup moru čine nemogućim. Ovime su vlasnici nekretnine dobili zapravo i privatni komadić obale. Uvidom u prostorni plan lokalne zajednice naišla sam na otvorenu mogućnost da vlasnici vila uz more urede plažu ispred nekretnine, ako time ne narušavaju šetnicu. Istina, šetnica je slobodna, ali zidovi, ograde i gusta vegetacija i sam pogled na dio uz obalu čine nemogućim. Po mojem poimanju stvari, radi se o uzurpaciji javnoga dobra. Jesam li u pravu? Zahvaljujem na pojašnjenju. Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Djelomično ste u pravu jer sam na isto naišao na Otoku Krku,koji posječujem već 30.g i znam svaki kamen.
Kad pišem - djelomično ste u pravu, mislim na te razne (na, oko ukrasne otoke na šetnici ) čak je u jednom dijelu i javna rasvijta ugašena, a dio ispred uredno osvjetljava privatna rasvjeta, kod prve privatne kuće, sam uočio, napadno postavljen video nadzor.
Ali, da ne dužim - nitko ne brani šetnju - nema nikakve table, sa nekom zabranom, jednostavno, želi se postiči efekat zbunjenosti ( kod turista koji su tu prvi put, ili koji ne znaju dobro taj dio naselja ) da nisu sigurni, dali su možda ušli u privatni posjed, pogotovo, taj dio šetnice, po meni je namjerno ukrašen visečim žardinjerama sa cviječem - raznim ukranim biljkama, i meni, koji sam svake godine tu na odmoru, djeluje, da sam se sam zapitao,,od kad šetnica ovdje završava.?
Stanari, koji žive u tim vilama, su sa tim sitnim trikovima, smanjili šetnju gostiju tim nastavkom šetnice, za 70% - nastavkom šetnice, prolaze domači stanovnici, stanovnici tog dijela naselja (ulice) i oni koji dobro poznaju taj dio otoka.
Zaključak je, nitko nikome ništa nije zabranio, a oni - vlasnici objekata - su postigli cilj, imaju svoj mir, koji inače nemate, ako ste u prvom redu, uz šetnicu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija