Jump to content

Porez na dohodak od imovine


gonzo-stari

Preporučene objave

Nakon smrti roditelja sam naslijedio poljoprivredno zemljište koje ne obrađujem jer nisam sposoban i u invalidskoj sam mirovini - opća nesposobnost. Zemlju sam dao u najam bez naknade prijatelju da zemlja ne propada i da netko to održava. Zbog isplate poljoprivrednog poticaja smo kod bilježnika sklopili ugovor o najmu bez naknade. Danas sam dobio rješenje da moram plaćati porez na dohodak od imovine jer je porezna prema članku 60. Zakona o porezu izračunala minimalnu cijenu zakupa poljoprivrednog zemljišta. Nije mi to baš jasno jer na ugovoru je navedeno 0,00 kuna i što znači da moj potpis tu ništa ne vrijedi.

Vrijedi li pisati žalbu ili je to pritisak da zemlju prodam jer moram plaćati nešto od čega nemam koristi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nije to nikakav pritisak jer već poodavno zakonski ne postoji zakup ili najam bez naknade tj. mijenjan je zakon baš iz razloga zaobilaženja plaćanja poreza na ovaj način te porezna stoga, bez obzira što vi naveli ugovoru, ima pravo i obvezu obračunati porez na dohodak prema tržišnoj vrijednosti ako ista nije navedena ili nije navedena u tržišnom iznosu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija