Jump to content

Kleveta


ASIJA

Preporučene objave

Poštovani, može li se za tekst u prilogu emaila odgovarati krivično ili prekršajno, tekst je objavljen na jednoj lokalnoj fb stranica a nigdje se ne spominju imena osoba.

Objavite. Anonimno.
Još jedan primjer nepotizma i uhljebljivanja u javne ustanove je OPĆINSKI SUD u BIHAĆU! 
Najviše uposlenika u tom sudu je iz bihaćkih porodica Jodanović i Majstorević. 
Također, uposlenici Tužilastva i Kantonalnog suda uhljebljuju svoje u opcinski sud na različite pozicije, kako one s visokom, tako i sa srednjom stručnom spremom. I predsjednik suda je odlučio zaposliti svoga zeta, Alena. Mali je na prethodna tri konkursa bio na dnu liste prema broju osvojenih bodova, ali su u općinskom sudu odlučili da trebaju ići i s četvrtim konkursom, nebi li ga napokon uvalili.
Kada će nadležni u sudu dati otkaz uposleniku koji je prošle godine na granici uhvaćen s drogom, koju je prenosio u Hrvatsku. Zašto uposlenik s lažnom diplomom još uvijek radi? 
Kada će neko odgovorati za sve ove nezakonitosti?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 10 mjeseci kasnije...

Poštovani,

trebam savjet i odvjetnika koji bi mi zastupao sina za klevetu. Dobili smo danas poziv od vlasnice trgovine u mojem mjestu da je moj sin razbijao boce ispred njezine trgovine u noći iz 09/10.07.2022. sin mi je opovrgnuo da se nije uopće zaustavljao sa automobilom i da je to laž  nas odgovor je neka zove Policiju ako snimka postoji ako je slučajno sin u krivu neka odgovara za svoja djela. Vlasnica je rekla da postoji snimka Potom upućen poziv vlasnici trgovine koja kaže da je htjela ispitati mojeg sina dali zna tko je to uradio. Ne želim da netko blati ime moje obitelji bez pouzdanih informacija.

uređeno: od Dabio
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Nedavno sam napravio 18 godina i iako sam bio dobro dijete i nisam nikad bio ni blizu bilo kakvoj kazni postoji mogucnost da cu sada biti optuzen za klevetu. Ove godine sam zavrsio srednju skolu. S tom skolom nisam bio zadovoljan i imao sam psihicke probleme zbog stresa u njoj. Htio sam se prebaciti u drugu skolu, ali mi roditelji nisu dali. Nakon sto je zavrsila skola na forumu o svojoj skoli sam napisao negativan komentar o skoli, ali i o nekim profesorima osobno. Jedna profesorice je to vidjela i javila mi se na privatne poruke. Jos ne znam misli li me tuziti za to. Iako je ona moj komentar procijenila kao klevetu, ja nisam namjerno napisao neistinu sto je definicija klevete, nego istinu o njoj sto znaci da se to nebi trebalo suditi kao klevetu, nego eventualno kao uvredu. Vidio sam da kazne za ta djela nisu zatvor nego novcane u dnevnim iznosima. No, vidio Sam da se do 21.godine mogu primjeniti i maloljetnicke odgojne mjere za kaznena djela. Koja bi se mjera mogla primjeniti meni u ovom konkretnom slucaju u slucaju da me profesorica stvarno odluci tuziti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 godina kasnije...

Imam još nekoliko pitanja za ovj slučaj koji sam ovdje napisao prije godinu i pol, a vezano za klevetu prema bivšoj školi i nastavnicima. Danas sam bio u kontaktu sa školskom psihologinjom i pitala me jesam li ja pisao to što sam pisao. Ja sam joj priznao da jesam i ispričao se. Tužbu nije spominjala, ali me zamolila da obrišem što sam napisao (a ne mogu jer se radi o forumu, to može samo administrator)

Sad imam nekoliko pitanja:

1. Negdje sam vidio da se za klevetu tužba mora uložiti unutar 3 mjeseca od saznanja za kazneno djelo i počinitelja. Nastavnici su za djelo saznali i na osnovi podataka koje sam o sebi napisao zaključili da sam to ja. No, tek se danas potvrdilo da sam doista bio ja. Jeli taj rok od 3 mjeseca tekao od roka kad su saznali za djelo ili počinje teći id danas kad su sigurni da sam to ja?

2. Može li me tužiti ravnatelj u ime cijele škole za narušavanje ugleda cijele institucije ili me mogu tužiti samo nastavnici osobno zbog stvari koje sam napisao o njima osobno?

3. Ima li kakvu ulogu što sam mlađi punoljetnik (tek posta punoljetan u trenutku počinjenja)? Ide li za mlađe punoljetnike isto novčana kazna do 500 dnevnih iznosa ili može i maloljetnička sankcija? Ima li šanse da se novčana kazna, ako se izreče, bude uvjetna? Kako će mi se odrediti dnevni iznos ako sam student i nemam stalne prihode? (Uzdržavju me roditelji)

4. Mogu li biti oslobođen kazne ako sam danas, na istom forumu gdje sam i napisao sve to, priznao da sam pisao neistinu i javno se ispričao svima? 

5. Može li se ovo brojati kao produljeno kazneno djelo klevete ako sam loše o školi na tom forumu pisao kontinuirano tijekom mjesec i pol?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Lijepo molim nekog da mi odgovori na ovih 5 pitanja.

Ja zapravo u trenutku kada sam ovo učinio nisam bio svjestan da činim kazneno djelo. Bio sam samo isfrustrirani maturant. 

Na internetu nisam našao ništa o kazanam za uvredu i klevetu među malđim punoljetnicima. Našao sam jedan rad vezan za kazne mlađim punoljetnicima gdje je bilo daleko najviše uvjetnog zatvora, zatim bezuvjetnog zatovra i nešto maloljetničkih sankcija.Najviše se radilo o krađama. Novačne i uvjetne novčane su bile vrlo rijetke. No, za klevetu se mogu izreći samo novačana ili uvjetna novčana i možda rad za opće dobro ili neka od maloljetničkih odgojnih mjera.

uređeno: od Hrak
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija