Jump to content

Pravila o izgradnje kuce - kvart Remete, grad Zagreb


arianaamx

Preporučene objave

Pozdrav,

Zanima me gdje se mogu naci pravila o izgradnji kuce. Kuca bi se gradila na ulici Bukovacka u kvartu Remete, grad Zagreb. 
Razgovorom s osobama koje zive tamo saznala sam da postoji 'pravilo' da kuca mora biti udaljena od ceste minimalno ~4m kako bi sve kuce izgledale jednako (sve imaju duboka dvorista, i pocetak kuce krece nakon vise metara). 
Postoji li neki dokument gdje bi se takva pravila mogla procitati?

Drugo pitanje, jedna kuca vec postoji i izgradena je na medi (nema nikakve udaljenosti). Ta ista kuca bi se rusila i na mjestu nje bi se gradila nova. Postojili li mogucnost da ona i dalje ostane na medi, ili bi se morala micati minimalno 3 metara od mede? Napomena, nova kuca ne bi imala iste dimenzije, ali ukupna povrsina bi bila ista.

Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na 05. 09. 2021. at 23:56, arianaamx je napisao:

Zanima me gdje se mogu naci pravila o izgradnji kuce. Kuca bi se gradila na ulici Bukovacka u kvartu Remete, grad Zagreb. 

Ured za Graditeljstvo grada Zagreba, zatraži te : Uvjete gradnje za vašu parcelu (br.kč + K.O ) dobit će te poštom na kućnu adresu - Uvjete gradnje. (košta oko 400.kn ) Dobit će te uvezano, kao mali elaborat - od udaljenosti od prometnice - max. bruto površina građevine - br. etaža itd.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija