Jump to content

Dugovi na zajednickoj imovini


Lanalufi

Preporučene objave

Postovani, rastavljena vec 11 Godina od bivseg, s njim djecu za koje 5 Godina u Hr nije alimentaciju placao. U kuci Sam naposljetku  ja s djecom ostala zivjeti, Kredit za kucu glasio na njega, ja sam suduznik bila, kucu Sam isplatila 10 zadnjih Godina Sama, ona se nije mogla prodati radi obnove, a bivsi nije uopce koperativan bio da meni preda I sluzbeno Kredit, banka je bila s svim upoznata. Prosle godine Kredit isplacen, posto postoje dugovi bivsega koje sam po oba isplacena kredita na sudu vodila proces I nisam se imala gdje namiriti jel nema nista na sebi sto je imao otislo za dugove, Zivi vani kao I ja ( u meduvremenu) I nista ne posjeduje, "radi za male pare".Nego je jos za trajanje  isplate kredita, nakon naseg razvoda napravio dugove koji su sada na njegovom djelu kuce. Jeli je to upisivanje duga na kucu zakonito, bez da mene nitko nije obavjestio, jer Sam I ja vlasnik polovine kuce? Djeca su s dugom za alimentaciju na njegovom djelu isto upisana, ali oni su sudom tamo ubiljezeni. Otac njihov rado zeli svoj dio s dugovima njima prepisati, s time da jos uvjetuje da prekinem svaki iduci korak za trazenje preostalih dugova.. I naravno da to napismeno ovjerim. 

Sto Mi vi savjetujete? 

I kao prvo vec pitanje dato, jeli upisivanje na njegov dio zakonski legalno ili? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 51 minuta, Lanalufi je napisao:

Jeli je to upisivanje duga na kucu zakonito, bez da mene nitko nije obavjestio, jer Sam I ja vlasnik polovine kuce?

Zakonito je, jer je upis izvršen na njegov suvlasnički dio.

prije 52 minuta, Lanalufi je napisao:

Djeca su s dugom za alimentaciju na njegovom djelu isto upisana, ali oni su sudom tamo ubiljezeni.

Pa, ako je tako, zašto ne naplate potraživanje iz njegovog suvlasničkog dijela?

prije 53 minuta, Lanalufi je napisao:

Otac njihov rado zeli svoj dio s dugovima njima prepisati, s time da jos uvjetuje da prekinem svaki iduci korak za trazenje preostalih dugova.

Vaše potraživanje prema njemu nema nikakve veze sa potraživanjem koja imaju djeca prema njemu. Prema tome, nema razlog da odustanete od svojih potraživanja. Također, djeca su već zabilježila dugovanje na njegovom suvlasničkom dijelu, tako da su osigurana i bez da im on dobrovoljno prepiše svoj dio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija