Jump to content

Upis djeteta u srednju školu


luge07

Preporučene objave

Poštovani,

Molila bih savjet, naime dijete je otišlo živjeti kod drugog roditelja,u postupku je promjena roditeljske skrbi. Roditelj se odselio sa djecom u drugi grad bez suglasnosti drugog roditelja, Czss je upoznat sa situacijom. Jedno dijete polazi u osnovnu školu koja je obavezna i opet bez suglasnosti upisano. Drugo dijete upisano je u srednju u mjestu prije selidbe, nastavu ne polazi jer će ju roditelj navodno "prebaciti" Prebivalište imaju prijavljeno na adresi prije selidbe.

Nemaju regulirano boravište.

U kojem roku moraju regulirati boravak?

Koja su prava drugog roditelja ako dijete želi kontakte i viđenja a roditelj kod kojeg živi joj to ne dozvoljava, u pitanju je 15 god staro dijete. Traži da se po dijete dolazi i vraća ga, meni je to nemoguća misija i to on zna. Sam trošak putovanja bi za jedan vikend iznosio 400 kn a od plaće mi ostane 1.200 kn. Tražim da dijete samo dolazi i da ja financiram njezine troškove putovanja.

Ne dozvoljava da samo putuje, centar je mišljenja da je dovoljno veliko da samo putuje.

Ponudila sam da potpišem suglasnosti za djecu za škole i za prijavu na policiji, ali da on dozvoli da dijete samo dolazi i odlazi od mene. Naravno on to odbija.

Da li sam dobro postupila?

Lp

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija