Jump to content

vlasništvo


ljejla

Preporučene objave

molim vas pomoć

prodala sam kuću prije više deset godina ali je novi vlasnicj izgleda nisu prenjeli na sebe, oni žive u Njemackoj i imanje je zapušteno, susjed se žali da će pozvati komunalno da čisti a trošak ide na vlasnika zemlje. kako da se ogradim od toga da ja više nisam vlasnik? i šta mi je činiti? novi vlasnici nisu državljani RH već Kosova s prebivalištem u Njemačkoj

hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U ovom slučaju ste vi još uvijek upisani vlasnik dok je kupac sa postojećim ugovorom izvanknjićni vlasnik. Možete u slučaju koji ste naveli da bi se mogao desiti ići s progovorom JLS uz dokaz kupoprodajnog ugovora kojim bi teretili izvanknjižnog vlasnika. Kako bi na to reagirala JLS, pitanje je.

Da bi to riješili jednom za svagda, kao osoba koja prema Zakonu o zemljišnim knjigama gubi knjižno pravo, možete uz potrene isprave podnijeti prijedlog za upis promijene vlasništva uz jednu ne baš dobru stvar po vas, a ta je da bi vam vjerovatno zbog proteka vremena naplatili peterostruki iznos pristojbe za uknjižbu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija