Mandrak69 objavljeno: 10. rujan 2021. Dijeli objavljeno: 10. rujan 2021. imam status hrvi i zadnja mirovina prije zadnjega uskladivanja bila mi je 3466,20kn.Nakon uskladivanja od 2,46% isplatili su mi mirovinu od 3500,00kn i rekli da Mirovine ostvarene prema posebnom propisu koje su nakon usklađivanja postale veće od 3.500,00 kn, prema Zakonu o smanjenju mirovina određenih,odnosno ostvarenih prema posebnim propisima o mirovinskom osiguranju (Narodne novine broj 71/2010) smanjene su na 3.500,00 kn.).Moze li mi neko reci sto to znaci i da li ce se u buducnosti mirovina uskladivati ili ce ostati na ovom iznosu.Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
beroduba odgovoreno: 11. rujan 2021. Dijeli odgovoreno: 11. rujan 2021. To znači da će ti se mirovina i dalje usklađivati(2 put godišnje) i da će ti rasti.Tako je bar meni bilo Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Kompa odgovoreno: 11. rujan 2021. Dijeli odgovoreno: 11. rujan 2021. prije 18 sati , Mandrak69 je napisao: imam status hrvi i zadnja mirovina prije zadnjega uskladivanja bila mi je 3466,20kn.Nakon uskladivanja od 2,46% isplatili su mi mirovinu od 3500,00kn i rekli da Mirovine ostvarene prema posebnom propisu koje su nakon usklađivanja postale veće od 3.500,00 kn, prema Zakonu o smanjenju mirovina određenih,odnosno ostvarenih prema posebnim propisima o mirovinskom osiguranju (Narodne novine broj 71/2010) smanjene su na 3.500,00 kn.).Moze li mi neko reci sto to znaci i da li ce se u buducnosti mirovina uskladivati ili ce ostati na ovom iznosu.Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima. Jadranka naša draga. Hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
malicovjek odgovoreno: 11. rujan 2021. Dijeli odgovoreno: 11. rujan 2021. prije 8 sati , beroduba je napisao: To znači da će ti se mirovina i dalje usklađivati(2 put godišnje) i da će ti rasti.Tako je bar meni bilo I tako ce mu kroz par godina mirovina kroz uskladjivanja rasti do iznosa od 3890 kn, i u tom trenutku isplatit ce ti nakon oduzimanja 10% iznos od 3501 kn mirovine. 🙁 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mister-X odgovoreno: 11. rujan 2021. Dijeli odgovoreno: 11. rujan 2021. prije 20 sati , Mandrak69 je napisao: Moze li mi neko reci sto to znaci i da li ce se u buducnosti mirovina uskladivati ili ce ostati na ovom iznosu.Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima. hoće,ali nečeš imati od toga koristi dok ne počneš prelaziti cca 3900 prije 1 sat , malicovjek je napisao: I tako ce mu kroz par godina mirovina kroz uskladjivanja rasti do iznosa od 3890 kn, i u tom trenutku isplatit ce ti nakon oduzimanja 10% iznos od 3501 kn mirovine prije 1 sat , Kompa je napisao: Jadranka naša draga. Hvala ona je čak manje kriva (zbog tadašnje situacije i pritiska jer su se i plaće smanjivale) od ovih koji neće promjeniti taj zakon o smanjivanju... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mandrak69 odgovoreno: 12. rujan 2021. Autor Dijeli odgovoreno: 12. rujan 2021. hvala na odgovorima.sutra cu do mirovinskog u pravnu sluzbu da mi sve objasne.kad doznam javim sto su kazali.posto vec na sadasnjoj indeksaciji mirovina nisu mi povecali mirovinu po postotku 2.46 nego su zaokruzili na 3,500kn.sutra cu biti pametniji:)kad cujem odgovore Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
buda2 odgovoreno: 13. rujan 2021. Dijeli odgovoreno: 13. rujan 2021. prije 10 sati , Mandrak69 je napisao: hvala na odgovorima.sutra cu do mirovinskog u pravnu sluzbu da mi sve objasne.kad doznam javim sto su kazali.posto vec na sadasnjoj indeksaciji mirovina nisu mi povecali mirovinu po postotku 2.46 nego su zaokruzili na 3,500kn.sutra cu biti pametniji:)kad cujem odgovore Obračunata je mirovina od 2,46 posto ali to se ne vidi još na Vašoj mirovini. Kad dosegne te mirovinu od 3500 + 10% onda će biti " vidljivo" na isplatom listiću. Tako je bilo svima ( i meni). Treba će vremena dok mirovina ne prijeđe 3500 kuna. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
malicovjek odgovoreno: 13. rujan 2021. Dijeli odgovoreno: 13. rujan 2021. prije 11 sati , Mandrak69 je napisao: hvala na odgovorima.sutra cu do mirovinskog u pravnu sluzbu da mi sve objasne.kad doznam javim sto su kazali.posto vec na sadasnjoj indeksaciji mirovina nisu mi povecali mirovinu po postotku 2.46 nego su zaokruzili na 3,500kn.sutra cu biti pametniji:)kad cujem odgovore Badava ides u mirovinsko, sve smo ti odgovorili, ali ajde, napisi nam sta su ti pravnici rekli, bojim se da neces cuti nista pametno ... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.