Jump to content

Sto sa firmom ako sam trudna?


Lalalaa

Preporučene objave

Postovani, muz i ja smo u najmu, drzimo kafic i radimo samo nas dvoje. Nedavno sam saznala da sam trudna, sto ce mi vjerojatno postati naporno s vremenom na ovom radnom mjestu. Mi smo svakako uskoro planirali zatvoriti kafic zbog manjka posla i losih uvjeta. Firma je otvorena na muzevo ime trenutno. Sto ako se firma zatvori a ja prije toga odem na komplikacije, kolika je naknada? Sto ako prije svega prebacim firmu na svoje ime , moze li se staviti u mirovanje ili nesto jer ne planiramo nikoga zaposljavati, a muz ne moze raditi sam? Sta onda s muzem i njegovim primanjima? Koja je najbolja solucija?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1) Ne znam vam to reći, reći će vam netko drugi

2) Firma se ne može staviti u mirovanje nažalost. Jedino što možete sebe imenovati direktoricom (i vlasnicom), a supruga prokuristom da vam ne ide obaveza plaćanja minimalne direktorske plaće (s time da on mora biti nezaposleni prokurist) jer obaveza plaćanja minimalca ne ide ako ste na komplikacijama. Ne znam sad ima li pravo na naknadu sa HZZ-a ako je imenovan prokuristom

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija