Jump to content

znatiželjni


anonimno

Preporučene objave

Malo da pojasnim ponovo o podnošenju žalbe na Rješenje o invalidskoj mirovini od strane HZZMO, gdje se glavnom odnosi na srazmjer "rat-mir". Žalbu je najbolje podnijeti po primitku Rješenja gdje vam se točno nalazi izračun mirovine, a na osnovu utvrđenog omjera, daj Bože da je 100%, onda se nećete ni žaliti. Tada primate mirovinu po tom izračunu, a žalbeni postupak ne utječe na to. Ako uložite žalbu ranije, prije izračuna mirovine, jer ćete primiti prije toga još neka Rješenja, onda se postupak faktički obustavlja i dobivate akontaciju mirovine sve do okončanja žalbenog postupka. U ovom slučaju dobiti ćete i zaostatke, ali preporućam ipak žalbu nakon izraćuna mirovine. Baš nismo toliko financijski jaki, da živimo od akontacije, a žalbeni postupak zna potrajati.

U koliko ima još nekih ne jasnoća, može upiti, ali mislim da sam sve obuhvatio, osim što kod žalbe na dobiveni omjer, a uglavnom na to se i odnose žalbe, vještak vam ne može donijeti manji postotak od već dobivenog.

 

To ne podrazumijeva reviziju od strane HZZMO.

 

 

No kako sam već napisao da se Zakoni ili Pravilnici svakojako tumače od strane službenika u HZZMO, ovo je primjer na vlastitom iskustvu, to ne znači da netko ne radi drugačije.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija