Jump to content

Prijetnja privodjenjem zbog voznje sa stranom vozackom


Awet

Preporučene objave

Pozdrav svima

 

Imam pitanje u vezi voznje s engleskom vozackom u Hrvatskoj. Nedavno sam imao lose iskustvo i zbunjen sam. Naime, nekoliko mjeseci zivim u Engleskoj i imam englesku vozacku. U Hrvatskoj jos nisam odjavio prebivaliste i posjedujem auto u Hrvatskoj. U nedavnom posjetu Hrvatskoj sam bio zaustavljen od policije u redovnoj kontroli prometa u vlastitom autu. Mlada policajka mi je rekla da s engleskom vozackom ne smijem voziti ovdje jer engleska vise nije u EU. Rekla je da je to kao da i nemam polozenu autoskolu i da bi me sada po pravilu trebali privesti + kazna od 15,000 kn, ali da ce mi progledati kroz prste i da drugi put radije kazem da sam zaboravio vozacku, nego da pokazujem englesku vozacku. Inace, autoskolu sam zavrsio u Hrvatskoj.

 

To mi sve nije imalo smisla, te sam nazvao prometnu policiju. Policajac mi je rekao da ta policajka nema pojma sto radi i da to sto je rekla nije tocno. Dakle, tko je u pravu na kraju? Mijenja li se sto ako odjavim prebivaliste u hrvatskoj? Ako kazem policiji da sam zaboravio vozacku, zar ne moze policija u sistemu vidjeti da je moja vozacka zamjenjena za englesku? Probao sam u Heinzelovoj izvaditi HR vozacku, ali su mi rekli da ne mogu imati dvije vozacke. Hoce li se to promijeniti uskoro posto vise nisu u EU ili ce ostati? Inace, imam vec drugu vozacku iz jedne azijske zemlje gdje sam prije zivio, ali ocito Hrvatska ne razmjenjuje podatke s tom zemljom.

 

Hvala na odgovorima.

uređeno: od Awet
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 13 sati , sivko je napisao:

Odjavi prebivalište pa si na miru.Uz onu azijsku trebaš i međunarodnu ali ionako ne možeš imati dvije.U Heinzlovoj ti ne mogu izdat i RH nego samo zamjeniti vozačku.Ako Englezi nisu poslali nazad tvoju RH vozačku ne mogu znat.

Ako odjavim prebivaliste onda mogu voziti auto registriran u hr bez ogranicenja? I tko je u pravo na kraju bio? Jesam uopce bio u prekrsaju ili ne?

Ali onda necu moci posjedovati svoj auto, tj. registrirati ga... Sto u vezi toga napraviti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija