Jump to content

HZMO komisija


dadodraz

Preporučene objave

Poštovani,

Od 4.mjeseca 2017 sam na bolovanju radi liječenja zloćudnog tumora limfnih čvorova, koji je samo primarna bolest, uz koju je došlo i do više ostalih oboljenja, od tumora na hipofizi, izljeva u plućima, astme, problema sa kostima itd. da ne dužim dalje.2019 sam prvi put bio na vještačenju i priznato mi je 100% tjelesnog oštećenja, ali uz sposobnost za rad, bez invalidnosti.Ja radim u telekom kompaniji na dobrom radnom mjestu, uz jako dobra primanja.Nakon završetka liječenja svakako se mislim vratiti na posao. Prije 10-ak dana sam odnio liječničku dokumentaciju u HZMO radi druge komisije, pošto je prošlo 4. godine od početka liječenja. Na inicijativu moje dr. opće prakse, uz napomenu da se traži ocjena radne sposobnosti. Sada čekam poziv za vještačenje.Prekjučer sam na kućnu adresu pak dobio obavijest o upravnom postupku, kojim se traži da dostavim kopiju radne knjižice ili original u HZMO.Iznenadila me brzina kojom su reagirali nakon preaje dokumentacije.Bez obzira što  sam im napomenuo da sad postoji e-radna knjižica, oni traže original ili kopiju.Tu radnu knjižicu sam od 2013. u silnim seljenjima na nove lokacije zagubio.Ali dobio sam info iz HZMOa da se može napisati izjava i priložiti taj e-ispis i to je to. Moje pitanje je ustvari ovo : Da li to što traže radnu knjižicu na uvid,  znači da će donijeti neku drugu odluku u odnosu na prvu komisiju i vještačenje. Samo da napomenem da prije dvije godine za prvu komisiju me nisu tražili dostavu knjižice, samo liječničku dokumentaciju i opis radnog mjesta.

Molim Vas ako netko ima slična iskustva, ili odgovor od osobe upućene u ovu problematiku.

Hvala i lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani prof. stvar je da ja ne želim u invalidsku mirovinu nego se vratiti na svoj posao, što i planiram u slijedećih mjesec i pol dana.

Već sam planirao prije 6 mjeseci ali dr. opće nije baš bila za to dok se stvar s koronom ne sredi pošto kuburim s imunitetom.

Da li se mogu vratiti na posao unatoč eventualnom rješenju o mirovini, te da li se može dobiti neka invalidnost, smanjena radna sposobnost s kojom bih mogao raditi dalje (napominjem da imam 100 tjelesno oštećenje)?

Što mi savjetujete da se vratim raditi, pa da čekam rješenje, ili da ostanem na bolovanju do završetka postupka?

Da li ja mogu odbiti to rješenje uopće ako ga donesu?

Stvarno se ne bih htio zeznuti pa u tim postupcima izgubiti dobar posao.

Hvala i lp

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani dado,

puno pitanja a pravih odgovora nema.

Mislim da ovu proceduru može zaustaviti samo prekid bolovanja i povratak na posao, makar i privremeno, dobro bi vam došla bar dva godišnja odmora (iz 2019 ili 2020 godine) i iz 2021.g., sve u dogovoru sa liječnikom obiteljske medicine.

Ako inzistirate na povratku na posao, oglušite se na poziv za povrat Radne knjižice ili bilo kakve izjave o tome.

uređeno: od prof
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija