Jump to content

Neprilike nakon potresa...


Harambašica

Preporučene objave

Smije li ravnatelj javne ustanove iz sustava znanosti, koja nije u vezi s građevinskom i urbanističkom branšom, za novce s račune ustanove kupiti skelu, s namjerom da je nakon obnove, daje okolo u najam i tako "tezgari"? 

Kojem se tijelu to prijavljuje? Trebalo bi prvo Upravnom vijeću, ali ono je već zataškalo neke stvari koje nije smjelo. 

Moraju li se osigurati uredi za one javne ustanove koje će zbog obnove nakon potresa biti izmještene iz svojih matičnih nekretnina? Sad nas ne "tjera" da iznesemo sve svoje knjige i uredski materijal jer ćemo raditi od kuće, to mi odgovara, ali, čisto pravno me zanima, ako netko ne može raditi od kuće, je li njemu poslodavac dužan negdje osigurati ured? Prijenos knjiga je isključivo u privatnoj režiji, nisu nam osigurane niti kutije. Kako je to regulirano?

Bojim se da bi obnova mogla potrajati.    

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Skelu je kupio, da zaradi, što drugo. Uvijek je kod njega neki privatni interes. Lani nas je povezao s nekom udrugom, iza koje stoji jedan njegov prijatelj. Udrugu vode, između ostalog i četiri psa i dvije mačke. Istoj je udruzi dao naše podatke da nam otvori nove google račune, za neke tobož digitalne kapacitete, platformu koja se veže za domenu izvan Hrvatske. Mi smo javna znanstvena ustanova, imamo svoju domenu, adrese, čak i tri puta više prostora nam besplatno daje država, nego što nam je spomenuta ekipa planirala, "osigurati".  To se nakon par mjeseci zataškalo. Drugi put, kad je ustanovljena veća pronevjera sredstava, jer je nepouzdanoj osobi, a i ta je možda bila s njim povezana, dao službeni pečat, zvao je vanjskog revizora. Valjda je trebao zvati državnog. I tako dalje. 

Imamo neka sredstva na računu, za "hladni pogon", istraživanja, eventualne druge hitne potrebe, otud mu novci. Dakle, iako smo registrirani za specifičnu znanstvenu djelatnost, bavit "ćemo" se i  iznajmljivanjem skele. Odredio je i sebi odanu osobu da ide na tečaj za upravljanje skelom i dodijelio joj veću plaću. 

Alternativnog smještaja nigdje. Trebali bi iseliti do kraja listopada, a još se ne zna ni gdje ni kud. Sami iznosimo i prenosimo stvari koje nam trebaju za posao, a ništa se još ne zna od kud ćemo raditi i što je s onima koji neće moći raditi od kuće. 

(Opaska. U dosta sam lošem stanju...kasno odgovaram. Ili ću štrajkati glađu ili tužiti poslodavca zbog mobinga, nijedna mi se od tih opcija ne sviđa. Ovo traje već godinama i ne vidim rješenja, koje me može kud drugdje odvesti osim u ludnicu, sudnicu ili mrtvačnicu. Nisam jedina, više je osoba pod pritiskom i štošta trpe, ali sam ja  nekako najizloženija.) 

Hvala. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija