Jump to content

Postavljen dalekovod na privatnom zemljištu


Tonysplit

Preporučene objave

Poštovanje svima,

naime radi se o slučaju da je na privatnu nekretninu koja je u vlasništvu nekoliko osoba (rodbina), HEP distribucija ima cca 15 - ak godina postavila dalekovod. Jedan od suvlasnika, moj otac mi je rekao da nije bio obaviješten, niti da je potpisao ikakvu suglasnost za postavljanje dalekovoda. Ostali suvlasnici isto tvrde.

Mene zanimaju sljedeće stvari.

1) Da li je moguće da je HEP eventualno mogao kontaktirati samo jednog od vlasnika i njemu isplatiti naknadu za površinu na koju će instalirati dalekovod? Je li to moguće bez potpisa ostalih suvlasnika ? Jer možda me neko od ostalih suvlasnika laže. Zapravo nikome ne odgovara od vlasnika da je postavljen tu dalekovod jer kako propisi kažu u radijusu 10 m od dalekovoda se ne smije graditi objekt. Zemljište je građevinsko.

2) Da li moj otac ima pravo tražiti od HEP-a dokumentacijske izvide za postavljanje ovog dalekovoda jer bez potpisa suglasnosti vlasnika HEP nije mogao ishodovati građevinsku dozvolu?

3) U koliko se ustanovi da je postavljen ilegalno koje su pravne opcije koje otac može poduzeti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija