Jump to content

Djeca - nasljeđivanje


rflorja

Preporučene objave

Poštovani,

molila bih savjet u slučaju nasljeđivanja moje djece. Naime, moj drugi suprug s kojim sam sada u braku, i ja sastavljamo Bračni sporazum o podjeli imovine (dalje: Bračni sporazum). Zakonski moju imovinu nasljeđuje troje (3) moje djece. Problem je što jedno dijete ima problema s kockanjem i ukoliko nasljedi 1/3 kuće, može ugroziti ostalo dvoje djece u njihovom vlasništvu ukoliko svoj dio naprosto "prokocka" ili mu kao nasljedniku zbog dugova sljednu na imovinu. Da li mogu nekako i kako zaštiti imovinu da se ne dogodi prethodno navedeno. Da li se tom djetetu može dati doživotno uživanje ili nekako ovlastiti ostalo dvoje djece da raspolažu imovinom u njegovo ime ili nešto sl. Ista situacija je sa jednim zemljištem i sa ušteđevinom. Molim savjet.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako je komplicirana situacija obzirom da i  suprug i ja imamo djecu iz prvog braka, želimo u slučaju naše smrti (jednog, ili oba) imati čistu situaciju, tko što nasljeđuje pa smo definirali u detalje nasljeđivanje. Ja ne želim da moje jedno dijete ostane bez ičega u nasljedstvu i bez mogućnosti korištenja, ali zbog specifične situacije ne želim mu dati mogućnost da nasljedstvo "prokocka".

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija