Jump to content

Kolektivni ugovor - državna služba - Rad u turnusu


Hidalgo80

Preporučene objave

Pozdrav! Molim vas za pomoć oko tumačenja Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike. Naime, u čl.  38., st. 7. stoji da je rad u I. smjeni od 6 do 14 sati a u II. smjeni od 14. do 22 sata, dok st. 8. kaže da je rad u turnusu onaj u smjenama od po 12 sati dnevno, u ciklusima 12-24-12-48. Međutim, ja radim u smjenama 12-24 (dakle, radim svaki drugi dan po 12 sati, od 7 do 19h, uključujući subote, nedjelje i praznike). Ne bi li mi se u tom slučaju plaća trebala obračunavati s uvećanjem od 5%, za rad u turnusu + ostali dodaci, za subote, nedjelje i praznike (prekovremenih nemam, jer mi višak skine, na način da neke dane radim po sat vremena kraće)? Vidjela sam da je šef slao poslodavcu (Ministarstvu) popis sati koje sam odradila ali pisao je da sam radila po 8 sati dnevno a proizvoljno mi je pisao subote, nedjelje, praznike, slobodne dane i rad u drugoj smjeni. Je li u ovom slučaju bilo ispravno pisati rad u smjenama (+10%) ili rad u turnusu (+5%)?

I još nešto: čl. 12., st. 1. kaže da imam pravo na tjedni odmor u trajanju od 48 sati neprekidno (što ja nemam). Imam li na to pravo, s obzirom na smjene koje radim?

Nažalost, iako sam počela s radom u 7. mjesecu, još nisam dobila niti jednu platnu listu, da bih mogla točno provjeriti kako su mi obračunali plaću ali prema onom što sam izvukla iz e-porezne, čini mi se kako sam zakinuta na više strana 😡

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija