Jump to content

Trošak legalizacije zgrade


Borko_1

Preporučene objave

Poštovani, molim pravni savjet u svezi legalizacije stambene zgrade.

Živim u zgradi sa 6 stanova koja je izgrađena 2004. godine i Investitor je nije legalizirao. Iako smo imali usmena obećanja da će to izvršiti, obaveza legalizacije nigdje nije zapisana. Isto tako isti investitor je dvije garaže u prizemlju prenamijenio u stambeni prostor za svoju obitelj te isti prostor koristi kao I dio zajedničke okućnice.

Sada smo pokrenuli postupak legalizacije te nas zanima tko je dužan snositi troškove iste? Tko snosi troškove izmjene građevinske dozvole te ostale troškove potrebne za izmjenu građ. dozvole (usklađivanje projektne dokumentacije s stvarnim stanjem, geodetsku snimku izvedenog stanja)?

Tko snosi troškove komunalnog I vodnog doprinosa te naknade za zadržavanje nezakonito izgrađene zgrade u prostoru – Investitor ili suvlasnici zgrade?

Da li je Investitor imao pravo na nadogradnju bez ikakve suglasnosti suvlasnika zgrade?

Molim da mi navedete i u kojem Zakonu / propisu to mogu naći kako bih se mogao na nešto pozvati prilikom razgovora sa suvlasnicima i Investitorom.

 lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija